Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рачков взима умопомрачителен хонорар в "Капките"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:54 / 24.02.2023Коментари (0)497
©
И през новия тв сезон Димитър Рачков затвърди славата си най-скъпоплатеното тв лице в България. Комикът ще получава рекорден хонорар като водещ на "Като две капки вода“, като за всеки епизод в джоба му ще влизат по 20 хиляди лева, коментират хора от тв средите. Това означава, че за 12 седмици, колкото ще продължи предаването, ще спечели 240 хиляди лева.

Актьорът обаче не се задоволява само с доходоносни телевизионни халтури. Ко- микът все повече преминава към амплоато на бизнесмен и не пропуска възмож- ност за крупни инвестиции. Оказва се, че отскоро водещият на "Капките“ се е захванал и с ново начинание, нагазвайки в ловния бизнес. Заедно с двама съдружници той е регистрирал още една фирма, този път на територията на Стара Загора. От информацията за "Лопатака“ ООД в Търговския регистър става ясно, че Рачков и ортаците му се занимават с ловен и риболовен туризъм у нас и в чужбина, стопанисване на ловни стопанства, дивечовъдство и рибовъдство.

Начинанието им е стартирало още през лятото на 2021 г., а двамата съдружници на актьора не са популярни лица. Тримата с него имат абсолютно равни дялове от бизнеса, което означава, че делят и печалбата си на три. Комикът е страстен почитател на лова още от младежките си години, но с течение на времето решил, че може да печели от хобито си, тъй като частните ловни стопанства са доходоносна ниша. Рачков обича да ходи за глигани най-вече в Балкана около Твърдица, където построи планинска резиденция за чудо и приказ на родителите си Станка и Минко. Именно покрай лова се запознал и с редица влиятелни и богати българи, с които завъртял бизнес начинания.  

Империята му от фирми се допълва и от още едно дружество "Дипроел“ ЕООД, което се води изцяло на негово име. То се занимава с производство на енергия. Рачков го регистрирал, защото се подготвял да инвестира половин милион лева и в соларен парк със слънчеви панели, които произвеждат електричество. За целта той се сдобил с парцел в Ямболско, където устройствата щели да бъдат разположени. В този регион на България слънчевите централи не са рядкост и очевидно актьорът е получил съвети от вече опитни в сферата хора, които го насочили къде и как точно да вложи парите си. Предвид непрекъснато галопиращите цени на енергията със сигурност Рачков ще печели солидни суми, продавайки тока, който неговите слънчеви панели ще произвеждат. Според  други бизнесмени от бранша Митко щял да си избие инвестицията от половин милион лева, които вложил в амбициозния проект, буквално за месеци.

Отделно от това актьорът е съдружник и на продуцента си Маги Халваджиян, с когото държат заедно едно от най-актуалните кафенета в столицата, намиращо се в голям софийски мол. Четвърта фирма пък се занимава с неговите творчески дейности, моноспектакли, турнета и други халтури. Единствено с нея комикът е имал наскоро проблеми, тъй като натрупал дълг и е попаднал в лапите на частен съдебен изпълнител. Над фирмата бил наложен запор за 5 хиляди лева, но Рачков успял да изчисти дължимото и запорът бил вдигнат, пише "Ретро".

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
Първа лига сезон 2023/24
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: