Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Празник на здравето" организира Българският Червен кръст в училище в столичния квартал Филиповци
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:15 / 29.03.2023Коментари (0)393
Здравно-образователна сесия и 85 хигиенни пакета бяха раздадени на учениците от 1 до 4 клас, като част от дейностите по инициативата "Ти решаваш“

Тази седмица в столичното 103 Основно училище "Васил Левски“, в ромския квартал Филиповци, Българският Червен кръст и Националната мрежа на здравните медиатори организираха поредна здравно-образователна сесия за деца от 1 до 4 клас. Тема на открия урок бе грижа за здравето и поддържането на правилна лична хигиена при подрастващите. От организацията раздадоха общо 85 хигиенни пакета, както и информационни материали на присъстващите ученици.

През последните месеци редица здравно-образователни сесии, под надслов "Празник на здравето“, бяха проведени в десетки училища в страна, като част от дейностите по  инициативата "Ти решаваш“ по комплексната програма "Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. В рамките на една година по инициативата са проведени над 2 370 информационно-образователни сесии, които имат за цел да запознаят най-уязвимите групи от обществото с ползите от ваксините и с процеса на ваксинация, превенция на ХИВ и туберкулоза, както и спазването на добра лична хигиена. Българският Червен кръст е предоставил и над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства, деца и хора в неравностойно положение, както и близо 3 500 образователно-творчески комплекта за деца от уязвими общности.

Инициативата "Ти решаваш“ цели да ограничи разпространението на COVID-19 в България, подпомагайки най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Кампанията напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него. Повече информация относно програмата и инициативата "Ти решаваш“ може да бъде видяна на: https://tireshavash.info/.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: