Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Поредицата "Опера в киното" идва в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:51 / 20.03.2024Коментари (0)968
©
На 6 април в България започва излъчването на първия сезон от световната поредица “Aria Опера в киното", която среща любителите на високото оперно изкуство със спектакли от най-престижните оперни фестивали. Първят сезон ще предложи четири заглавия – "Мадам Бътерфлай“ (с участието на Барно Исматулаеа), "Травиата“ (с участието на Соня Йончева), "Турандот“ (с участието на Анна Нетребко) и "Кармен“ (с участието на Елина Гаранча).

Всички прожекции ще бъдат с български субтитри и ще се излъчват в кината на Cinema City в цялата страна. Сезонът ще стартира на 6 април с "Мадам Бътерфлай". Представлението е от фестивала в Брегенц – “Опера на езерото", и ще поднесе вълнуващата опера на Пучини в зрелищна постановка на вода.

На 20 април зрителите ще могат да гледат "Травиата" с участието на невероятната Соня Йончева, която влиза в ролята на обречената куртизанка Виолета Валери. Постановката е считана за “върха на италианската опера" и е от сцената на фестивала “Арена ди Верона".

На 18 май ще можем да видим и чуем Анна Нетребко в "Турандот". Това е последната опера на Пучини, която е и най-голямата и впечатляваща от творбите му - китайската ледена принцеса Турандот се впуска в отмъщение срещу мъжкия пол.

Сезонът ще приключи на 8 юни с "Кармен", може би най-обичаната и най-изпълнявана хитова опера на всички времена. Прочутият режисьор Франко Дзефирели създава грандиозна постановка за фестивала "Арена ди Верона", която включва стотици участници: солисти, хористи, детски хор, танцьори и статисти.

Aria е проект за световно разпространение на опери в кината, създаден през 2017 г., който предлага най-добрите опери от най-големите фестивали на първия ред. Най-големите представления от Брегенц, Арена ди Верона, Залцбург и много други. Всяка година Aria създава луксозен сезон с най-добрите спектакли на годината.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: