Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Поредицата "Опера в киното" идва в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:51 / 20.03.2024Коментари (0)962
©
На 6 април в България започва излъчването на първия сезон от световната поредица “Aria Опера в киното", която среща любителите на високото оперно изкуство със спектакли от най-престижните оперни фестивали. Първят сезон ще предложи четири заглавия – "Мадам Бътерфлай“ (с участието на Барно Исматулаеа), "Травиата“ (с участието на Соня Йончева), "Турандот“ (с участието на Анна Нетребко) и "Кармен“ (с участието на Елина Гаранча).

Всички прожекции ще бъдат с български субтитри и ще се излъчват в кината на Cinema City в цялата страна. Сезонът ще стартира на 6 април с "Мадам Бътерфлай". Представлението е от фестивала в Брегенц – “Опера на езерото", и ще поднесе вълнуващата опера на Пучини в зрелищна постановка на вода.

На 20 април зрителите ще могат да гледат "Травиата" с участието на невероятната Соня Йончева, която влиза в ролята на обречената куртизанка Виолета Валери. Постановката е считана за “върха на италианската опера" и е от сцената на фестивала “Арена ди Верона".

На 18 май ще можем да видим и чуем Анна Нетребко в "Турандот". Това е последната опера на Пучини, която е и най-голямата и впечатляваща от творбите му - китайската ледена принцеса Турандот се впуска в отмъщение срещу мъжкия пол.

Сезонът ще приключи на 8 юни с "Кармен", може би най-обичаната и най-изпълнявана хитова опера на всички времена. Прочутият режисьор Франко Дзефирели създава грандиозна постановка за фестивала "Арена ди Верона", която включва стотици участници: солисти, хористи, детски хор, танцьори и статисти.

Aria е проект за световно разпространение на опери в кината, създаден през 2017 г., който предлага най-добрите опери от най-големите фестивали на първия ред. Най-големите представления от Брегенц, Арена ди Верона, Залцбург и много други. Всяка година Aria създава луксозен сезон с най-добрите спектакли на годината.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: