Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
От Русия: Ванга може би е предрекла мистериозна болест Х
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:12 / 08.02.2021Коментари (1)385
©
Ванга може би е предрекла мистериозна болест Х, а не пандемията от COVID-19. Това отбелязва руското издание "Комсомолска правда". Медията започва материала си с ужасното пророчество на Ванга, известно от 70-те години на миналия век, в което тя твърди, че през двайсетте години на XXI век ще се появи епидемия от нов вирус, който ще се разпространи на всички континенти и ще причини смъртта на до 100 млн. души. Изданието припомня, че през миналата година масово се считаше, че българската пророчица е познала за пандемията от китайския коронавирус.

Заразените с COVID-19 вече минаха 100 млн. човека, но починалите са над 2,3 млн, което засега се разминава с ужасяващото предсказание на Ванга. "Комсомолска правда" счита, че е възможно статистиката да лъже, но авторът Владимир Лаговский предполага, че едва ли разминаванията са в толкова големи размери, съобщава "България Днес". Той обаче отбелязва, че анализаторите са пропуснали, че според пророчеството на Ванга "новата вирусна болест" ще тръгне от Африка, а не от Азия, както коронавирусът. 

Лаговский посочва, че не е изключено ужасяващата смъртоносна болест вече да се е появила, и тези мисли му дошли наум, когато в началото на новата година CNN съобщава, че ученият Жан-Жак Муембе Тамфум, един от откривателите на ебола, е установил неизвестно заболяване в Демократична република Конго. То причинява хеморагична треска (с кръвоизливи), но макар да прилича, е различно от ебола. Пациентка в отдалечен град в Конго е изолирана, след като започнала да се влошава, и тя е считана за нулевия пациент. Тествана е за всякакви известни заболявания, но за всички тях резултатите са отрицателни. Медици наричат заболяването "Болест Х". Някои твърдят, че заболяването е малко вероятно да излезе от Африка, защото инфекцията се разпространява светкавично и пациентът бързо умира, преди да зарази голям брой хора.

Мнението на други специалисти е точно на обратния полюс - според тях болестта Х може да е смъртоносна като ебола, заразна като COVID-19, но вероятно много по-коварна. Причината е, че новата болест вероятно се причинява от вирус, при който пациентите много дълго време не показват никакви симптоми, докато в това време го разпространяват сред голям брой други хора. Математици са направили модел, че от болестта Х може да има смъртност 50-90%, докато при ебола тя е 88% от пациентите и 80% от здравния персонал.

Самият термин "Болест Х" се използва от учените за първи път през 2018 година, като според тях такова заболяване ще крие рискове за живота на огромен брой хора. То се счита за хипотетично, но очаквано заболяване, което ще унищожи голяма част от човечеството.

Относно заболяването в Конго, руски медии се свързали с местната здравна организация, според която все още няма достатъчно информация за него, вероятно то има вирусна природа, но не трябва да се подценява.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
пияните рушляци се захласват по селянката-врачка!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: