Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Миролюба Ташова: Самоков притежава огромен потенциал
Автор: ИА Фокус 18:10 / 21.05.2023Коментари (0)184
©
Самоков притежава огромен потенциал. Това каза културният деец и общински съветник на Самоков Миролюба Ташова в предаването "Един неделн ден по шосето" на Радио "Фокус" във връзка с културния живот на града. 

"Когато говоря за културата на Самоков, първото нещо, което казвам, е, че името му е един забележителен културен факт, който отразява възникването и развитието му. Името на Самоков идва от "самокови“, което означава "сам кове“. Градът е способен да изкове сам какво ли не", каза тя.

Общинският съветник обясни, че самоковци са много талантливи хора, които имат развит усет за култура, но не успяват да го приложат в собствения си град. 

"Културният живот в Самоков е доста парадоксален, защото се сблъсква с народопсихологията на самоковеца. Самоков притежава огромен потенциал, а гражданите на града се представят пред целия свят, във всякакви сфери, но на тях им е много трудно да правят култура в собствения си град. Доста по-трудно им е да се заявят и да покажат какво правят", обясни Ташова.

Тя сподели, че от общината организират LAGO FEST, който има за цел да вдъхновява младото поколение в града, запознавайки го с различни артисти. 

"Организираме фестивала LAGO FEST, който се провежда през юли месец в туристическата градина. Идеята е да поканим млади и алтернативни артисти, които да дадат достъп до самоковските младежи и да им покажат какво правят, а те, от своя страна, да могат да с е докоснат до тях. В Самоков имаме много талантливи младежи, които се занимават с музика, рисуване и др", каза още тя.

Тя сподели, че с младежите на Самоков обикалят света, където освен, че представят града, успяват и да почерпят житейски опит. Ташова смята, че пътувайки, младите хора успяват да се вдъхновят да постигат своите мечти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандали в Народния театър
Бюджет 2024
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: