Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Меркурий ще стане ретрограден точно, когато не трябва
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:26 / 10.04.2023Коментари (0)1057
©
Меркурий става ретрограден баш когато не трябва – по време на коридора на затъмненията, който е от 20 април (слънчевото) до 5 май (лунното).

Ретроградността на Меркурий сега е от 21 април до 15 май и тя ни е за втори път тази година. Тази планета управлява два знака в зодиака – Близнаци и Дева, затова точно представителите на тези зодии са най-силно застрашени от връхлитащите ни промени и неразбирателство, пише "Телеграф".

Връзки

Меркурий се смята преди всичко за покровител на връзките, контактите и преговорите, а точно в ретро фази те липсват най-изразено. Което означава, че като се сформира парламентът, ретроградният Меркурий ще пречи както на дейността в Народното събрание, така и на преговорите за ново правителство и каквото и да се създаде, няма да е дълготрайно. Поне така отсичат астролозите.

Друго, за което ще има проблеми, са парите и въобще финансите. Ретро фазата на Меркурий влияе лошо върху тях, но и тук важи вечният принцип, че загубата за едни е печалба за други (макар и доста по-малко на брой). Периодът благоприятства недоразуменията в различните сфери на живота. Ретро фазата като цяло не оказва добро въздействие върху пътешествията, преговорите, учението, правописа, информацията.

Доколкото Меркурий е богът на търговията, то в тази сфера се очакват доста лоши влияния. Не е най-доброто време за търсенето на нови партньори. Ретро Меркурий не е благоприятен за крупни покупки. Но пък дава добри шансове за сключването на годежи, които обаче трябва да преминат през изпитанието на времето, преди да станат стабилни бракове. Така след края на ретроградната му фаза тези годежи ще може да се разбере дали наистина са сключени от любов или са въпрос на игрички и временни емоции.

Ден за ден

Сега не е небесно време за ново начало. А ако новото се появи в политика, бизнес и финанси, то ще е с мъка и нездраво. Една от най-важните особености на ретроградния Меркурий и четирите пъти, когато се появява през 2023 г., е че концентрира вниманието върху конкретния период на съществуване – ден за ден и перспектива зорът не види, ако перифразираме класиците. Също акцентът е насочен към външните фактори. Смята се, че стресът ще е повече от обичайното.

Това време ни връща към стари идеи, връзки и дела, които някога сме оставили недовършени или съвсем сме изоставили. По определение не трябва да се започва нов бизнес, да се преминава на нова работа, да се кандидатства за паспорт и други важни документи, да се купуват важни неща като телефони и компютри, да се преместваме, да наемаме или заменяме недвижими имоти. Нещата по това време могат да замръзнат, да възникнат непредвидени финансови ситуации. Общо взето, ако се вярва на определенията – не трябва да се прави нищо важно и мащабно, а да се изчаква стратегически и да се отдадем на спомени. Но астрологичните съвети са едно, а практиката е съвсем друго.

Добро

Ретроградният Меркурий обаче няма да оказва само вредни влияния. Тази му форма дава възможност човек по-добре да види грешките си и дори да ги поправи. Сега е благоприятно времето за възобновяване на стари връзки. А също и за затвърждаване на получени преди знания.

Преди затъмненията и ретроградността до 11 април стабилната и женствена Венера е в Телец и също отговаря за връзките. Това е периодът, в който имаме нужда от чувствени и сериозни връзки. Където и двамата партньори работят върху взаимоотношенията и са готови да инвестират в тях. Венера отговаря също и за красотата. И през този период разкрасителните процедури ще бъдат суперефективни. И тенденцията ще бъде на жените с най-естествен вид да са на преден план, а не силиконките. От 11 април до 7 май Венера ще премине във ветровития знак Близнаци и също доста ще омекоти вредното влияние на обратното небесно движение на Меркурий.

Астролозите отсичат още, че при този ретрограден Меркурий много по-лесно ща влизаме в нови контакти, отколкото друг подобен път. Но в същото време любовните срещи ще са за по една нощ и много трудно, ако не и невъзможно, ще се изградят стабилни отношения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: