Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето кои са най-красивите улици в света
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:16 / 29.07.2023Коментари (0)238
©
Улица “Ломбард” - Сан Франциско (САЩ) 
Знаете ли кои са най-красивите 10 улици в света? Този материал ще ви заинтригува, ако  обичате да пътувате. Любопитно е и дали българска улица попада в тази класация. 

Ето кои са 10 от най-красивите улици в света:

"Пътят на философа" - Киото (Япония) 

Това е каменна пешеходна пътека, обградена от черешови дръвчета. Първоначално открита през 1890 г. и разширена през 1912 г., тя следва течението на плитък напоителен канал, доставящ вода от езерото Бива. Улицата е кръстена на двама японски философи от университета в Киото - Хаджиме Танабе и Нишида Китаро. Според информацията, двамата са използвали този маршрут за ежедневните си упражнения. Пътеката минава покрай редица храмове и светилища, като отнема около 30 минути, за да завършите разходката си.  

Главната улица на Рокамадур (Франция)  

Рокамадур привлича посетители с местоположението си в дефиле над приток на река Дордон и особено с историческите си паметници, сред които и светилището на Света Дева Мария, приемащо от векове приема поклонници от много страни, сред които крале, епископи и благородници. Особено популярна е главната улица на това френско градче, която се появява в картините на много художници. Неслучайно, тъй като прилича на място, излязло от приказките. Според експертите, Рокамадур е предпочитан от повече от милион туристи на година. 

“Балдасаре Галупи" - Бурано (Италия) 



Разположена на венецианския остров Бурано, тази цветна улица е пълна с ресторанти и магазини. За да стигнете до площада в града, задължително трябва да минете по нея. Когато го направите, ще видите много разноцветни къщи около вас. Близо до нея са две готически сгради - едната е училище, докато другата е църквата “Сан Мартино". В средата на самия площад има статуя, посветена на композитора Балдасаре Галупи. 

“Хърбърт Бейкър Стрийт" - Претория (Южна Африка)  

Aко сте в Претория, непременно се разходете по тази улица. Можете да си направите страхотно селфи, ако сте там между септември и ноември, защото по нея в този период цъфтят стотици бели и лилави цветове на растението “Джакаранда", чийто произход се свързва с тропическите и субтропичните региони на Америка. Името на улицата пък е посветено на Сър Хърбърт Бейкър, който е доминиращата сила в южноафриканската архитектура в продължение на две десетилетия, както и основен дизайнер на някои от най-забележителните правителствени структури в Ню Делхи. 

Улица “Ломбард" - Сан Франциско (САЩ) 

Тази улица има специфичен участък, където пътното платно прави осем завоя. Всъщност, заради това получава и званието най-криволичещата улица в страната. Цялата идея тя да бъде толкова извита е от 1922 г., когато Карл Хенри цели да намали наклона на улицата с 27%. С това решение той иска да даде възможност на автомобилите от 20-те години на миналия век да я преминават. 

“Съркъл Лейн" - Единбург (Шотландия) 

Едно от най-красивите и приятни места за снимки в Единбург. Ако го предпочетете, ще се насладите на много калдъръмени къщи, украсени с цветни врати. Освен това, навсякъде ще видите много растения, включително и цветя. Най-приятното време за разходка е рано сутрин или в късния следобед. 

"Съркъл" - Бат (Великобритания)

Представлява исторически обект от големи градски къщи в град Бат, образуващ кръг с три входа. В центъра му има и интересна градина. Негов автор е архитекта Джон Ууд. Вижда бял свят между 1754 и 1769 г. и се счита за превъзходен пример за грузинска архитектура. Определено впечатляваща улица, която си струва да видите.  

“Голд Хил" - Шафтсбъри (Великобритания) 

Разположена на хълм, тази улица е любима за туристите да правят снимки на гледките от нея. Предоставяйки една от най-романтичните картини в Англия, тя се появява в няколко филма и телевизионни реклами. В горната част на улицата се намира църквата “Свети Петър" от 14-ти век - една от малкото сгради, останали в Шафтсбъри отпреди 18-ти век. 

Лийнбаансграхт - Амстердам (Нидерландия) 

Тази тясна улица минава покрай канала и е заобиколена от характерните за Амстердам сгради. Дължи името си на въжените линии (б.а. - лийнбанен), дело на майсторите на въжета, които са били разположени в тази част на стария център в града. Строителството на канала започва през 1612 г. по време на първите етапи от изграждането на пояса около него. 

“Орхард Роуд" - Сингапур 

Тази улица е истински рай (б.а. - приблизително 2.2 км.) за тези, които обичат пазаруването и светлините. Разполага с универсални магазини, бутици и луксозни хотели. В близост до нея има улица с колоритни китайски къщи в бароков стил и непретенциозни пъбове. Има и зона с барове и заведения за хранене, в които се предлагат морски дарове, печено месо и традиционни десерти, пише bTV.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Природни стихии
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: