Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Български учен: Всички развити страни преминават на 5G системата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:41 / 05.06.2020Коментари (0)398
©
Видимата светлина е около 180 хиляди пъти по-мощна на единица квант в сравнение с 5G. Това каза в интервю за "Хоризонт" проф. Олег Йорданов, преподавател по физика в университет в Южна Каролина. Повече от 10 години той е ръководил лаборатория по микровълнова физика и технологии. За предимство на 5G се смята това, че десетократно ще увеличи скоростта на приемане на информация и ще има много по-къс период за включване, поясни Йорданов.

"Обикновено ние не усещаме това, но когато става въпрос за връзка между машини, е много важно комуникацията да се включи колкото може по-бързо. Това ще бъде много съкратено при 5G технологията в сравнение с това, което ползваме в момента."

"В пълния си вид тези технологии ще обхващат три вида честоти – ниска, средна и висока. Ниската е подобна на тази, която имаме и сега, само че при нея ще имаме по-добър софтуер, по-добро насочване. Средната в момента масово се усвоява, особено в по-напредналите държави. Най-напреднала в това отношение е Южна Корея, която има в средната честота още от декември 2018 година, 5G. Практически всички развити страни, повечето от тях, от пролетта и лятото на миналата година вече преминават на 5G системата“, коментира проф. Йорданов пред БНР.

Във високочестотната част ще има десетократно по-висока честота на излъчването, около 25 милиарда трептения в секунда, за сравнение - сегашното е около 1 милиард, обясни проф. Олег Йорданов.

"С повишаване на честотата, енергията на отделната порция, както се казва, квант, на излъчването, се повишава, но това е много-много-много далече от опасната област. Например ние ежедневно сме подложени на излъчването на видимата светлина. Тя не само е, като квант енергия, много по-висока от микровълните, но е 180 хиляди пъти. Всеки ден сме на видима светлина и нито хващаме някаква болест, нито рак, нито други неща, които се спрягат като конспиративни теории", допълни физикът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: