Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
19-годишна красавица е талисман на огнеборци
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:18 / 01.12.2022Коментари (0)227
©
19-годишната Мартина Палазова е талисман на огнеборците в Полски Тръмбеш. Красавицата е нарочена от смелите мъже, тъй като е единствената жена доброволец в структурата.

Мартина вече е обучена в направление "Гасене на горски и тревисти пожари" и в случай че родното й място бъде обхванато от пламъци, девойката следва да бъде мобилизирана в овладяването на бедствието рамо до рамо с пожарникарите. Мартина не се страхува да влезе в огъня, за да предотврати по-сериозни щети и мечтае един ден да стане част от екипа на противопожарната служба.

"Миналата година попаднах на обява в сайта на общината. Търсеха доброволци в пожарната. Без колебания реших да се запиша. Досега не се е налагало да ходя да помагам в гасенето на пожар. Не е хубаво да се стига дотам, но ако се наложи, не се страхувам, по-скоро се вълнувам", споделя пред "България Днес" смелата Мартина.

Красавицата има сериозна подготовка. Още от 12-годишна участва в международни състезания. Два пъти е ходила в Русия и един път в Азербайджан, за да покаже пред другите държави как се гасят пожари.

"Трябваше да пресъздадем реална обстановка на пожар, да минем 14-километров маршрут, обикаляхме по неравен терен, трябваше да си строим мостове", спомня си борбеното момиче.

Още тогава Мартина се влюбва в адреналина на професията и е готова да посвети живота си на нея.

Красавицата е тренирана и как да реагира при наводнения и други бедствени ситуации. Младото момиче без проблем може да работи с шланговете и помпата на пожарната. В гардероба на Палазова вече гордо стои и униформата й. В случай на пожар, който трудно може да бъде овладян от дежурния екип, Мартина ще получи обаждане и трябва да реагира бързо.

Хубавицата живее със своята баба. Майка й работи на летището в Кипър, където следи за багажи с наркотици, а баща й е международен шофьор. В момента Мартина е първи курс студентка в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново със специалност "Защита на населението и инфраструктурата". В свободното си време се отдава на друго нейно любимо хоби, а именно - кикбокс.

"Мъжките неща ме влекат, доставя ми удоволствие адреналинът. Не искам да чета какво са направили другите, искам и аз да участвам дейно. Искам да призова всички момичета да не се страхуват и да правят това, което наистина им е на сърце", категорична е бъдещата огнеборка.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: