Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
За първи път в България: Община Благоевград проведе нестандартен видео фестивал
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:21 / 29.04.2015Коментари (0)287
Видео фестивалът "От муха до слон" от "Пролетен фестивал на съвременно изкуство - Благоевград 2015" предизвика вниманието на десетки любители на нестандартното изкуство.

Още на партерния етаж на "Ларго" Мол по нестандартен начин се посрещаха гостите на феста с презентиране на упътване, как точно да стигнат до залата. Въпреки по-късния час на събитието не липсваха и деца, а с нарастването на нощта, се увеличаваше и интересът към събитието. Освен видео прожекции на стени имаше и кътчета с монитор и слушалки, където по-любопитните сядаха да изгледат късометражните филчета.

Кураторът на пролетния фестивал Сашо Стоицов и кураторът на видео феста "От муха до слон" Еслица Попова откриха официално фестивала и представиха видео арта, който те първа навлиза в България. Те отправиха благодарности към община Благоевград за поканата и заявиха че такъв фестивал се прави за първи път в България. Художници от Благоевград, заявиха, че целият фестивал е направен на високо ниво, както всички инициатива на институцията от културния календар.

Авторите на видео фестивала "От Муха до Слон" в Благоевград работят в Париж, София, Ниш, Пловдив, Букурещ, Ню Йорк, Нисово, Линц и Базел, а двама са родени в Благоевград. Някои работи звучат като абстрактно движеща се живопис, други носят конкретика и четливо послание, а общото между тях е, че авторите им са спомоществователи на фестивала.Техните имена са по-популярни в чужбина, тъй като според тях модерните арт изяви по-трудно пробиват в страната ни.

Участници в "От муха до слон" са Албена Михайлова и Торстен Зайбт с филма "Кодът", Андрей Врабчев с "Извънредно изявление на държавния глава на България", Бранко Николов с "Мухата", Георги Ружев с "Париж", KOTKI visuals Дилмана Йорданова и Михаела Кавданска с "Lovers & Enemies", Елена Панайотова с "Домашна Истерия", Красимир Добрев, "Марица, Томазо, окървавена" , Мира Янкова с "Patterns", "Red Box" и "Сантиментална мелодия", Михаела Кавданска с "Hacking Meditation", НИНА Ковачева и Валентин Стефанов, "I'm the best", Ния Пушкарова, "Адам и Ева", RASSIM, "Fire Walk", Росица Гецова с "Save" & "Save2", Сашо Стоицов с "Pictures from NYC and Sofia 2011-2012" и Теди Лихо с "Гранична зона".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: