Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
За първи път в България: Община Благоевград проведе нестандартен видео фестивал
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:21 / 29.04.2015Коментари (0)285
Видео фестивалът "От муха до слон" от "Пролетен фестивал на съвременно изкуство - Благоевград 2015" предизвика вниманието на десетки любители на нестандартното изкуство.

Още на партерния етаж на "Ларго" Мол по нестандартен начин се посрещаха гостите на феста с презентиране на упътване, как точно да стигнат до залата. Въпреки по-късния час на събитието не липсваха и деца, а с нарастването на нощта, се увеличаваше и интересът към събитието. Освен видео прожекции на стени имаше и кътчета с монитор и слушалки, където по-любопитните сядаха да изгледат късометражните филчета.

Кураторът на пролетния фестивал Сашо Стоицов и кураторът на видео феста "От муха до слон" Еслица Попова откриха официално фестивала и представиха видео арта, който те първа навлиза в България. Те отправиха благодарности към община Благоевград за поканата и заявиха че такъв фестивал се прави за първи път в България. Художници от Благоевград, заявиха, че целият фестивал е направен на високо ниво, както всички инициатива на институцията от културния календар.

Авторите на видео фестивала "От Муха до Слон" в Благоевград работят в Париж, София, Ниш, Пловдив, Букурещ, Ню Йорк, Нисово, Линц и Базел, а двама са родени в Благоевград. Някои работи звучат като абстрактно движеща се живопис, други носят конкретика и четливо послание, а общото между тях е, че авторите им са спомоществователи на фестивала.Техните имена са по-популярни в чужбина, тъй като според тях модерните арт изяви по-трудно пробиват в страната ни.

Участници в "От муха до слон" са Албена Михайлова и Торстен Зайбт с филма "Кодът", Андрей Врабчев с "Извънредно изявление на държавния глава на България", Бранко Николов с "Мухата", Георги Ружев с "Париж", KOTKI visuals Дилмана Йорданова и Михаела Кавданска с "Lovers & Enemies", Елена Панайотова с "Домашна Истерия", Красимир Добрев, "Марица, Томазо, окървавена" , Мира Янкова с "Patterns", "Red Box" и "Сантиментална мелодия", Михаела Кавданска с "Hacking Meditation", НИНА Ковачева и Валентин Стефанов, "I'm the best", Ния Пушкарова, "Адам и Ева", RASSIM, "Fire Walk", Росица Гецова с "Save" & "Save2", Сашо Стоицов с "Pictures from NYC and Sofia 2011-2012" и Теди Лихо с "Гранична зона".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: