Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Велошествие с послание в Благоевград: Стига ни трафик, имаме нужда от чист въздух
Автор: Ливия Кукова 14:49 / 27.04.2024Коментари (0)1573
Велошествие под надслов "Благоевград на две колела" събра стотици велосипедисти в съботния ден на площад "Георги Измирлиев - Македончето" в областния център, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Именно от там тръгна голямото шествие по предварително изготвен маршрут с дължина 8.6 км. 

Много музика, танци и забавни игри съпътстваха спортното събитие, което имаше за цел да покаже, че дори за ден можем да оставим автомобилите и да се придвижваме с велосипеди. 

Всички колоездачи получиха стартов номер, а веднага след финала те имаха възможност да участват и в томбола с подаръци.

Заместник-кметът по култура, спорт и туризъм в Община Благоевград Станислав Кимчев каза за Blagoevgrad24.bg, че за участъците има осигурени много награди, най-голямата от които е велосипед.

"Много съм щастлив, че в съботния ден успяхме да съберем толкова много хора на площада. Това не е състезание, а едно велошествие, един веломаратон, с който искаме да покажем на Благоевград колко по-добре е, колко по-здравословно е. Събитието е нещо, което планираме от много отдавна и съм щастлив, че получихме подкрепа и от партньори", каза още заместник-кметът, който също се включи във велошествието с номер 300.

Кметът на Благоевград Методи Байкушев, който заедно със своя син, също се включи в спортното събитие, като неговият номер бе 1.

Пред Blagoevgrad24.bg общинският кмет заяви, че една от причините да се върне в Благоевград са именно страхотните условия, които общината предлага за колоездене и разходки.

"Имаме и страхотна пешеходна зона, която е изключителен символ на Благоевград и цяла България ни завижда. С това спортно събитие искаме да напомним колко готино място за живот е Благоевград и да кажем на всички, които са го напуснали - помислете си дали да не си дойдете в Благоевград", добави Методи Байкушев

Флора Дончева е едно от децата на Благоевград, което също взе участие в инициативата. Деветокласничката в Професионалната математическа гимназия коментира пред Blagoevgrad24.bg, че е голям привърженик на велосипеда като превозно средство. 

"Обичам да участвам в организирането на повече такива дни и се надявам повече хора да се включват. Спортът е здраве, затова и който спортува е здрав", добави тя.

Участие в празничната програма взеха Денс студио "Дежа Вю".

От Община Благоевград изразиха готовност за повече инициативи, които да провокират към здравословен и екологичен начин на движение.

Събитието се организира от Община Благоевград със специалната подкрепа на "Декатлон“ и със съдействието на КАТ - Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: