Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ще плащат ли благоевградчани по-високи данъци и такси, решението става ясно утре
Автор: Ливия Кукова 13:02 / 28.12.2023Коментари (0)501
© Фокус
34 точки са включени в предварителния дневен ред на предстоящото последно заседание на Общински съвет – Благоевград за 2023 година, предаде репортер на "Фокус“. Сесията ще започне с полагане на клетва от нов общински съветник от листата на КП Продължаваме промяната – Демократична България. Крум Стоилов влиза в местния парламент на мястото на Станислав Кимчев, който вместо общински съветник, ще стане заместник-кмет с ресор култура и спорт.

Утре се очаква да бъдат взети няколко много важни решения, които вече предизвикаха сериозни дебати сред обществеността. Те касаят предложения на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев за повишаване цените на таксите и данъците.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков коментира по време на пресконференция, че подкрепя направените предложения, защото от показаните разчети по време на комисиите към местния парламент станало ясно, че има сериозна необходимост от промяна. По думите му решенията, които утре ще трябва да вземат местните парламентаристи никак не са леки, а темата и дебатите, които предстоят в зала са много отворени за популизъм.

Той обясни, че от години сумите, които Община Благоевград плаща за чистота надхвърлят приходите, които се събират от гражданите и бизнеса под формата на такса "Смет“. Това налага дофинансиране, което не позволява да се отпускат средства за други дейности, както и за подобряване на градската среда.

"Дано утре да се изговорят нещата такива, каквито са, но най-важното е всички да си отговорим на въпросите дали искаме по-добра улична инфраструктура, по-добри детски градини, по-добро осветление, по-голяма чистота“, поясни Радослав Тасков.

Той коментира, че много добро впечатление му е направило това, че за първи път кмет на община застава с лицето си зад предложението за повишаване на таксите и данъците, а не прехвърля изцяло отговорността върху Общински съвет, както са правили голяма част от предшествениците на Методи Байкушев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Брутално убийство в Силистра 
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: