Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ремонтират асфалтови настилки в седем села от община Благоевград, обновяват и пътя за Картала
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:54 / 08.08.2014Коментари (0)190
©
Започва подновяването на асфалтовите настилки в малките населени места на община Благоевград. Улици в Дъбрава, Логодаж, Бело поле, Делвино, Лешко, Селище и пътят от Благоевград до махала Новоселска в село Горно Хърсово ще бъдат ремонтирани напълно, а платната изкърпени основно. Ще бъде преасфалтирана и улица "Васил Левски" в село Селище. 

"Изключително сме благодарни на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за това, че обръща внимание на село Логодаж. Сега ще бъдат асфалтирани части от две улици с дължина 120 м и 70 м. Най-после се решава и наболелият проблем с пътя до гробищния парк", коментира кметският наместник на Логодаж Пламен Червенков. За пръв път в селото се прави път до гробищния парк, по който ще може да се минават както пешеходци, така и превозни средства. "Зимата е почти невъзможно да се стигне до гробището, защото пътят е каменист, неравен", допълни Пламен Червенков. След ремонтните дейности ще има използваем път.

Доволни бяха и жителите на село Логодаж. "Да сте живи и здрави и все такива хубави новини да носите. Аз помня, че от 20 години не е асфалтиран тоя път. Браво на общината, че мисли за нас", коментира възрастна жена, която събираше тревата на чакълената улица пред дома си.

Помислено е и за любителите на планината, които предпочитат да прекарват свободното си време в курортната местност Картала. Трасето до там също ще бъде ремонтирано. Предвижда се обновяване и на пътя до село Горно Хърсово.

Ремонтно-обновителните работи в малките населени места ще бъде извършено със средства от общинския бюджет. През седмицата стартира и процедурата за избор на изпълнител. За обществената поръчка се конкурират "Пиринстрой инженеринг" ЕАД и "Благоустройствени строежи" ЕООД. След подробен анализ на постъпилите документи от комисия с председател Мартин Лалев, за изпълнител бе определен "Пиринстрой инженеринг' ЕАД.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: