Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Проверката на Сметната палата в община Благоевград приключи! Отчетът за 2016 г. заверен, без резерви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:02 / 30.05.2017Коментари (0)574
©
Финансовият отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние и имущество на общината, категорични са независимите одитори. Докладът разби на пух и прах, за пореден път, махленски твърдения на БСП-Благоевград.

В Община Благоевград днес пристигна официалното становище на Сметната палата, изградено на база извършената в общината одиторска проверка на годишния финансовия отчет за 2016 година . Заключението на одиторите е, че финансовият отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние и имущество на Община Благоевград към 31 декември 2016 година. Отчетът на общината за 2016 година се заверява без резерви, е становището на Сметната палата. Одиторската проверка продължи дълго. Независими одитори проверяваха баланса към 31 декември 2016 година, отчетът за приходите и разходите за годината, отчетът за касово изпълнение на бюджета, сметките за средства от Европейския съюз и сметките за чужди средства за 2016 годна. Докладът, направен на основа събраните база данни и доказателства заключва, че в Община Благоевград за отчетния период няма допуснати грешки, или разминавания, отчетът е коректен, честен и дава вярна представа за състоянието на общината. 

Кметът Камбитов коментира резултата от одиторската проверка лаконично: "Мисля, че заключението на независимия одит е оценка за начина, по който се работи в община Благоевград. Налице е прозрачност и педантичност и в усвояването, и в разходването на финансовите средства,което разбира не може да не ме прави доволен. Това е поредната година ,в която финансовият ни отчет се заверява от Сметната палата без всякакви резерви", каза градоначалникът.

Резултатът от проверката опровергава по неоспорим начин твърденията на представители на БСП -Благоевград за неправомерно разходване и усвояване на финансови средства и средства, използвани не по предназначение, които будели съмнения за обективността на отчетността и финансовото състояние на Община Благоевград. На тези твърдения градоначалникът Камбитов отговори така: "Когато фактите говорят, няма да коментирам махленски приказки."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: