Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Откриха въжения парк "Коколандия" в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:42 / 07.09.2014Коментари (0)254
©
Детски въжен парк отвори днес врати в благоевградския парк "Бачиново". Пред стотици благоевградчани лентата прерязаха кметът на общината д-р Атанас Камбитов и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов. Двамата дойдоха пеша по алеята на здравето, която от години е най-предпочитаното място за разходки и спортуване на благоевградчани. Атрактивното съоръжение е изградено в района на дървеното мостче и още от сега предизвиква силни емоции сред децата. В откриването му се включиха и малките таланти от "Славия", "Вардар", "Пирин" и "Ботев", които взеха участие във Втория международен футболен турнир "Купите на община Благоевград. Зам.-кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева лично изпробва съоръженията и се увери в тяхната функционалност и здравина.

Стартът на въжения парк "Коколандия" бе съпроводен от тричасова развлекателна програма с участието на кака Поли, бате Брано и Зайо Байо, който с успех се включи в състезателните игри, а накрая почерпи всички присъстващи с царевични пръчици.

Новото съоръжение e единствено по рода си в региона и по настояване на кмета Атанас Камбитов ще се използва срещу минимална такса от един лев, за да бъде достъпно за всички деца. "На атракциите в този па

©
рк трябва да се радват всички благоевградски деца, затова цената на входния билет ще бъде минимална", категоричен бе д-р Камбитов при изграждането на "Коколандия". В допълнение са предвидени и други облекчения. По решение на кмета входната такса за второто дете в семейството ще бъде 90 стотинки, а за трето и повече деца входът ще бъде безплатен.

Въженият парк «Коколандия» е проектиран на 4 нива - за деца от 3 до 12 години, от 5 до 8 години, от 8 до 14 години и за деца над 14 годишна възраст. Всички съоръжения в парка отговарят на основните изисквания за безопасност съгласно действащите европейски стандарти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: