Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Откриха празнично Национален ученически празник "За хляба наш…“ в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:32 / 26.04.2017Коментари (0)1115
©
За 19 поредна година Благоевград е домакин на Национален ученически празник "За хляба наш...". Празникът бе открит официално днес от заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова и директора на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Цветанка Гаврилова. 

Преди официалната церемония, Негово Високо Преосвещенство Неврокопски митрополит Серафим благослови хляба и поздрави организаторите и участници в конкурса. "Поздравявам Ви за усърдието в подготовката и любовта, която проявявате винаги, за да се организира този празник и любовта, която се влага всяка година в производството на хляба в различните му видове. Радостно е, когато виждаме, че тази традиция нищо не може да я изкорени и трябва да я поддържаме жива, защото това е уважение, любов и почит към самия живот", каза Негово Високо Преосвещенство Неврокопски митрополит Серафим в своето приветствие.

XIX Национален ученически празник "За хляба наш..." се организира със съдействието на Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

От своя страна заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова се обърна към всички участници, преподаватели и съорганизатори и благодари на новото ръководство на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. " Ръководството пое традицията, затвърди я и ще я продължи. Ние сме длъжни да стигне до децата на Благоевград, до учениците от града и областта. Благодаря и на хората, които се включиха с искрени сърца и помогнаха за реализирането на празника. Със сигурност ще бъде оценен труда на тези, които го направиха, защото силата на хляба,както е казал самият Христос, е да обединява. Ние ще продължим да се обединяваме. В това отношение Община Благоевград заявява твърдото си намерение да продължава да развива този празник", каза зам. - кметът Христина Шопова. Тя пожела здраве, успех и сили, за да продължи традицията.

Празникът продължи с връчване на награди- диплом и плакет на заслужили учители и учебни заведения, които активно участват в празника. На сцена пред зала "22 септември" бе пресъздаден ритуал "Хубав ден, Великден" по сценарий на проф. Албена Георгиева. В обреда взеха участие всички фолклорни състави от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Програмата продължава днес от 09:00 часа в зала №5 на Община Благоевград със защита и научни разработки на участниците върху темата "Никой не е по- голям от хляба". Обреди и драматизации ще бъдат показани със сценично представяне в зала "22 септември" в 10:00 часа. Участниците в празника ще поемат по пътя към Стобските пирамиди в 12:00 часа, за обиколка на града с опознавателна цел. В екскурзията ще бъдат включени групите, които са дали предварителна заявка.

Организаторите на ученическия празник "За хляба наш..." са подготвили кулинарно- практическо състезание за всички участници, което ще започне в 15:30 часа. Отличените участници, институции, школи и ръководители в конкурсите ще бъдат наградени в 18:00 часа в зала "22 септември". След това ще бъде закриването и финалът на XIX Национален ученически празник "За хляба наш..."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: