Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Откриха новата aкадемична година в ЮЗУ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:21 / 25.09.2018Коментари (0)670
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и ректорът на Югозападен университет "Неофит Рилски‘ доц. д-р Борислав Юруков тържествено откриха новата Академична 2018/2019  година във висшето учебното заведение.   Кметът д-р Камбитов поздрави  присъстващите студенти с "Добре дошли“.

"Винаги, когато заставам пред всички Вас в този ден изпитвам силни емоции. От една страна притеснението, което е съвсем разбираемо, но по-силно е чувството за гордост. Гордея се с нашия университет. Казвам го първо като благоевградчанин и след това като кмет на Благоевград. ЮЗУ е емблема, жизнено важна част от живия организъм на града. В лицето на Община Благоевград Вие винаги имате верен съмишленик, партньор и съюзник. Югозападен университет повече от 40 години е еталон за качествено образование. Истината е, че приемът се увеличава въпреки изключително трудните условия  и силно конкурентната среда. Обективна е оценката  на агенцията по акредитация- най- високата получавана досега.  Поздравявам всички преподаватели за високия професионализъм, за високите стандарти, които налагат“, каза в  част от приветствието си кметът д-р Атанас Камбитов. Той поздрави студентите за направения избор за университет.   "През всичките тези години съм  се срещал със страшно много хора в много институции, учреждения и фирми. И навсякъде всеки трети или четвърти човек  е възпитаник  на ЮЗУ. Това са успели, реализирани хора, и аз съм сигурен, че вие ще бъдете едни от тях.  Знанието е  капитал, знанието е богатство и всеки го носи навсякъде със себе си. Където и да отидете, в която и точка по света да отидете то е с Вас. За него няма митнически контрол, за него не е нужна виза, но това е вашата виза за успеха. То е единственото нещо, което си е само Ваше и единствено и само ваш избор.“, каза още д-р Камбитов.

Доц. д-р Юруков подчерта високото качество на образованието в университета. "Над 11 500 студенти се обучават в различни области на знанието тук. Повече от 500 са чуждестранните студенти.Университетът активно реализира международна дейност“, подчерта доц. д-р Юруков

Празничната церемония започна с полагане на цветя пред паметника на патрона на университета в Благоевград Неофит Рилски.  Сред официалните гости на церемонията  бяха още Десислава Ахладова – заместник-министър на правосъдието, Георги Арабаджиев – заместник-главен секретар на МВР,  Емил Ядков – член на Висш адвокатски съвет,председателите на Административен и Районен съд, старши комисар Николай Хаджиев - директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на ОбС Радослав Тасков, заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова.

След тържествените слова бяха връчени и  студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал в ЮЗУ "Неофит Рилски“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: