Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Методи Байкушев: Голямата ни задача сега е да опазим вота в секционните избирателни комисии и в Общинска избирателна комисия
Автор: Ливия Кукова 21:14 / 05.11.2023Коментари (0)448
© Фокус
За сега няма да правим никакви изводи. Очакваме окончателните резултати. Голямата ни задача сега е в секционните избирателни комисии и в Общинската избирателна комисия да опазим вота. Така, че това ще правим тази нощ. Едва, когато излязат окончателните резултати, тогава ще ги коментираме, каза пред журналисти кандидатът за кмет на Община Благоевград Методи Байкушев, който според част от екзитполовете печели вота в Благоевград, но според други – губи, предаде репортер на "Фокус“.

На въпрос, свързан с това дали обмисля да оспорва резултатите ако се окажат в полза на опонента му Илко Стоянов, Байкушев каза:

"Рано е да кажем, тъй като тепърва ще се брои вота и тепърва ще видим как ще бъде отразен. Надявам се, че всичко ще бъде коректно. В случая би трябвало преброяването да е максимално просто, тъй като има само две възможни полета, които да се попълнят. Така, че избягвам в момента да говоря за варианти за оспорване“.

По думите на Байкушев спрямо избирателите е бил оказван огромен натиск от страна на Общинска администрация и по-конкретно от Общинския инспекторат, който той описа като силова структура.

"Той цял ден обикаляше града и всяваше смут и стрес у гражданите, както и в секционните избирателни комисии. Всички граждани на Благоевград знаят как изглеждат тези момчета. Срещаха се събираха се на групи с доста съмнителни лица. Подадохме множество сигнали, така че аз смятам, че в тази обстановка, този резултат, независимо какво ще излезе като окончателен резултат е огромен успех за нас. Вярвам, че ще спечелим“, допълни той.

Според кандидата за кмет на ПП-ДБ Методи Байкушев предизборната кампания в Благоевград е била много активна.

"Аз казах и предния път – имахме изключително много легитимни кандидати в тази предизборна кампания. Това, което не беше честно, беше изключителната активност в социалните мрежи. Мисля, че тя не повлия в такава голяма степен. Говоря за негативната активност“, отбеляза той.

Байкушев коментира, че в последните 5 месеца е провел редица срещи с жителите на Община Благоевград, по време на които са били набелязани проблеми, които следват да бъдат решени в спешен порядък.

"Всички тези проблеми са отразени в моята подробна програма, която съм публикувал на моя сайт и в моята страница във Фейсбук. Проблемите на всички са ясни – добре платени работни места, резервите, които имаме в образованието, тежкото състояние на МБАЛ – Благоевград и меко казано незавидното състояние на СБАЛО "Свети Мина“, която настоящият кмет хвали, че се справя много добре, а всъщност тя трупа гигантски дългове. И разбира се градската среда, която освен центъра, в който садим цветя през два – три дни, е абсолютно занемарена в кварталите. Имаме непропорционална грижа за града. Там, където хората най-вече живеят“, коментира Байкушев.

Още по темата: общо новини по темата: 690
10.05.2024 »
08.05.2024 »
05.04.2024 »
02.04.2024 »
15.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/115 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: