Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
МРРБ одобри проект на Община Благоевград за над 13 млн. лева
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:59 / 11.11.2016Коментари (0)425
©
Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проектно предложение "Благоустрояване на градската среда", по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. То е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на Община Благоевград. Общата стойност на проекта е в размер на 13 177 504.12 лв., от които 13 149 400.31 лв. са безвъзмездна финансова помощ, а 28 103.81 лв. - собствен принос.

Проектът цели подобряване на жизнената и работна среда на жителите и гостите на Благоевград. С неговото реализиране ще се създаде достъпна, безопасна и уютна градска среда, ще се повиши стандарта на живот на населението и ще се намалят социалните различия. Чрез реализирането на проекта ще бъдат благоустроени ул. "Марица" в участъка от бул. "Св. Димитър Солунски" до ул. "Иван Михайлов"; ще бъде обновен и облагороден пл. "Георги Измирлиев-Македончето". Ще бъдат реконструирани площадното, подплощадното пространство и фонтаните, ще се осигури художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация - Благоевград, Драматичен театър "Никола Вапцаров", Регионална здравна инспекция, сградата на Американски университет в България и хотел "Ален мак". Ще се изгради и велосипедна алея, свързваща бул. "Св. Димитър Солунски", ул. "Даме Груев", бул. "Васил Левски", бул. "Св. Св. Кирил и Методий" - до хотел "Ален мак" и от ул. "Марица" до ул. "Иван Михайлов". Освен това, чрез реализацията на проекта ще бъде благоустроен и IV-ти микрорайон в Благоевград. Това включва и строително-монтажни работи по улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. "Ветрен" до ЮЗУ "Неофит Рилски". Проектът ще обхване и улиците "Ветрен", "Роден край", "Руен", "Независимост", "Съединение" и "Черно море".

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца. До този момент Община Благоевград е с одобрени проекти от МРРБ в размер на 23 270 004.12 лева. С одобрените до момента проекти, Община Благоевград ще реализира над 50% от бюджета, заложен в одобрената Инвестиционна програма







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Бюджет 2024
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: