Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът на Драма похвали Благоевград: Виждам един много организиран и подреден град
Автор: Стоян Маджиров 16:08 / 22.04.2019Коментари (0)590
©
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на община Драма, Гърция - Кристолулос Мамсакос, заедно разясниха дейностите по проект "LYSIS – Съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптималното управление на водните ресурси в градската среда“.

Д-р Камбитов благодари на партньорите от Гърция и изрази увереност в доброто изпълнение на проекта. "Изключително ми е приятно, че сте наши гости, винаги сте добре дошли в Благоевград. Сигурен съм, че този съвместен проект е първата стъпка от едно успешно партньорство за в бъдеще. Да тръгнем със сума от близо 800 000 евро е показателно, дай Боже да реализираме проекти за 80 млн. евро. Знам, че можем и сме го доказали. Зад тези цифри стои нашата работа и постигнатите резултати са в полза на нашите градове и жителите в тях“, каза д-р Камбитов.

Кметът на община Драма благодари и поздрави д-р Камбитов. "Виждам един много организиран и много подреден град. Благодаря за превъзходното гостоприемство. Пожелавам му трети мандат, защото го заслужава. Смятам, че началото на това партньорство, с този проект е началото на едно много силно партньорство, което ще продължи и нататък, защото и двете общини са доказали, че може да се справим“, каза кметът на Драма – Кристолулос Мамсакос.

На встъпителната пресконференция присъстваха още заместник-кметът по европейски проекти и програми на община Благоевград – Зорница Кралева, директорът на отдел "Европроекти“ в община Драма – Димитрис Карампацакис, Мариос Астерио – представител на община Павлос Мелас и екипът по проекта.

Проектът е финансиран с Договор за субсидия по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020 г. Водеща организация е Община Драма, Република Гърция, която изпълнява проекта в сътрудничество с Община Благоевград, Община Павлос Мелас, Република Гърция, Солунския университет "Аристотел“ (Факултет по химия), Република Гърция и НПО "Активни младежи“, Република България.

Главните цели на проекта са подобряване качеството на живот на гражданите и опазване на околната среда и по-конкретно да представи и да популяризира значението на новите интелигентни технологии в управлението на градските водни ресурси.

Дейностите, които Община Благоевград ще изпълнява по проекта, са изграждане на 5 броя сонди и 5 броя съвременни поливни системи, намиращи се в ж.к. "Запад“, ж.к. "Струмско“ и в парк "Бачиново“, както и облагородяване на тяхното пространство.

Срокът на договора е 24 месеца, а общият размер на бюджета на проекта е 739 955,00 евро.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
Енергийна криза
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: