Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът на Благоевград: Кучетата са живи, да не се спекулира!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:49 / 12.07.2023Коментари (0)507
© БНР
Кметът на община Благоевград Илко Стоянов излезе с позиция срещу двамата бивши кметове на Благоевград по темата за заловените служители на общинския инспекторат, извозвали упоени кучета в посока Дупница и Кюстендил, според тях. 

Стоянов заявава, че "кучетата са живи и са били извозвани за рутинна манипулация при ветеринаря, всичко друго е спекулация."

"Срещу мен беше проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие в стил ДС от комисар Георги Кандев чрез съдействието на личния му приятел, осъждан за изнудване, Иван Хамбарджийски (по прякор Бриндо)", допълва още той в позицията си. 

Ето какво гласи и цялата му позиция: 

"Днес, полицията в Благоевград, ръководена от Георги Кандев, отново беше заставена да служи на политически интереси. След "мега“ акция на ОД на МВР тази сутрин бе установено, че ветеринарят към ОП "Приют за безстопанствени животни“ е от Дупница и се извозват кучета от Благоевград, за да бъдат третирани и преглеждани в неговата клиника на територията на община Дупница.

Всички действия са се развили на територия на община Благоевград. Ако някой иска да внуши, че тези кучета е нямало да бъдат върнати на територията на община Благоевград или същите са били насочени към друго населено място защо не са извършени необходимите действия от полицията това да бъде доказано? Очевидно е, че органите на реда са знаели, че служителите ще си свършат работата и по този начин няма да бъде постигнат целения ченгесарски ефект.

При извършеното претърсване са установени договор с дупнишката клиника и регистър за вписване на двете кучета, както и декларация за транспорт на четириногите, които е трябвало да бъдат закарани до ветеринарния център и да бъдат върнати обратно в приюта.

Служителите на Община Благоевград са  спазвали определения маршрут.

Тук изниква въпросът защо полицаите не са изчакали да видят дали животните ще бъдат върнати в приюта.

Може би не е било в интерес на Георги Кандев и Иван Хамбарджийски.

Ще сезирам Инспектората при МВР и министъра и ще поискам да бъде извършена проверка как въпросното лице Иван Хамбарджийски е било допуснато на място при провеждане на полицейската операция и дали той и Георги Кандев са в постоянна кореспонденция!

 На какво основание управителят на приюта не е допускан до работното си място, при положение, че няма каквато и да било заповед за ограничаване на достъп?

Защо е упражнявано полицейско насилие върху служители на приюта?

Беше пропиляно много време и държавен ресурс, за да бъде установено, че две кучета, които вчера са постъпили в приюта, днес са извозвани до Дупница за третиране и преглед. Това е активно полицейско мероприятие с цел компрометиране!

Докато Георги Кандев е директор на ОД на МВР, Община Благоевград ще комуникира с тази институция само чрез служебна кореспонденция.

Предстои Община Благоевград да сезира Прокуратурата с всички тези въпроси и съответните доказателства за това.

Междувременно се надяваме полицията да насочи усилията си към ширещия се вандализъм и да помогне за проблема с изхвърлянето на бездомни кучета в Благоевград. Поредният такъв случай бе установен тази сутрин в Градската градина, където в кашон са изоставени две новородени кученца.

Още утре ще предоставим на Георги Кандев видеозаписът, на кадрите на който се вижда извършителят. Очаквам да видя след като полицията разполага с такава кадрова обезпеченост и финансов ресурс дали той ще бъде разкрит  и дали бъдат приложени спрямо него същите мерки.

Нека полицията приложи еднакъв критерий и за тези две кученца, за да докаже, че не действа с друга цел. Мога да се обзаложа с Георги Кандев, че няма да си мръдне пръстчето за тези две кученца, защото не го интересуват животните, а само общинските служители!"

Още по темата: общо новини по темата: 16
22.02.2024 »
11.01.2024 »
20.12.2023 »
28.07.2023 »
28.07.2023 »
28.07.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: