Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът Илко Стоянов за протеста в Благоевград: Това не е протест на природозащитници, а на политически лицемери
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:09 / 28.07.2023Коментари (0)406
Минути преди началото на редовното заседание на Общински съвет Благоевград и в хода на протеста на граждани в защита на бездомните кучета, кметът Илко Стоянов направи коментар пред медиите, относно случващото се, предаде репортер на "Фокус“.

Той коментира, че случващото се пред зала "22-ри Септември“ не е протест на природозащитници, а на политически лицемери.

"Вече близо 10 дни нито един от протестиращите не се е качил до приюта, за да види какво се случва с кучетата. Ако мъничко някой беше наистина загрижен за кучетата, щеше поне да е дошъл, за да види какво се случва с тези кучета. Единственият, който отиде бях аз и естествено служителите, които се грижат за тези кучета. Лозунгите долу са политически. Непрекъснато се разпространяват лъжи. Целта е съвсем различна. Всичко друго, но не и загриженост за животните“, каза кметът на Благоевград.

На въпрос, свързан с това дали има забрана природозащитници да посещават приюта, градоначалникът коментира, че няма доброволци, които да не се били допуснати до Общинския приют.

"Те могат да казват каквото си искат. Пак казвам – те откровено лъжат. Искат да им се обърне внимание, за да си прокарват политическите лъжи. Това се случва периодично, през няколко месеца и ако забележите – участниците са едни и същи. Политически лица“, прибави Стоянов.

По време на брифинга бе поставен и още един въпрос, свързан с това дали наистина по-голяма част от протестиращите не са от София и дали наистина не знаят къде точно се намира приюта. Градоначалникът по тази тема заяви:

"Точно така. Пак казвам, те дори не отиват да погледнат какво се случва с животните, а идват да протестират. Сега, нормално е да има и един малък процент от хора, които действително са загрижени за животните. Само, че те са длъжни да отидат до приюта и да видят какво става. Пак казвам кучетата са живи, грижим се за тях. Единственият, човек, който се поинтересува за кучетата, извън служителите, съм аз“.

По думите на Стоянов в Община Благоевград има подадени над 700 сигнала за нападения и ухапвания на граждани от страна на бездомни кучета.

"Това, което искам да кажа за тези протестиращи долу, за тези лицемери е, че те насърчават вноса на кучета, макар и косвено. Те подкрепят хора, които внасят кучета в Благоевград. Изобщо не може да говорим за естествена популация, когато се внасят кучета от други населени места", посочи той.

Кметът на Благоевград коментира и програмата за чипиране на домашните животни с цел превенция срещу разпространението на кучета.

"Аз това го казвам отдавна, че трябва да се вземат законодателни мерки и да има контрол върху хората, които изхвърлят кучета в нашия град. Половината от тези долу са същите, те ги изхвърлят. Затова казвам, че всичко се прави с политическа цел, с цел изнудване, както искате го наречете. Това не са природозащитници. Вие видяхте – сред тях има едни вечни протестиращи, които носят плакати, един доносник на полицията, който разпространява фалшиви сигнали. Така, че сред няколко загрижени човека се намират и такива, които са с користни цели“, подчерта кметът.

Още по темата: общо новини по темата: 16
22.02.2024 »
11.01.2024 »
20.12.2023 »
28.07.2023 »
28.07.2023 »
27.07.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: