Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Камбитов представи в Брюксел възможностите за инвестиции в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:04 / 16.11.2017Коментари (0)1399
©
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в икономически форум "Инвестиции и възможности за бизнес в България", под патронажа на Посолството на България в Белгия. Срещата се провежда по повод българското председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 година.  

В международния форум участват президентът Росен Плевнелиев, Ан Дефорни - Икономически и търговски съветник на Белгия, Франк Янсен, изпълнителен директор Корпоративно банкиране и МСП, ОББ, Кирил Величков - директор "Европейски проекти и финансови институции" в Сибанк и и Мениджър на Център за компетенции на КВС Group за Европейски Финансови Инструменти, Александра Бачева ръководител "Международни клиенти" СИБАНК, Себастиян Ван Дорен - финансов директор на EcoPhos, Община Пловдив, както и над 70 бизнес организации.

Събитието бе открито от главения изпълнителен директор на бизнес звено "Международни пазари" в KBC Group Люк Попелиер. Д-р Атанас Камбитов започна презентирането на Благоевград с един конкретен въпрос "Защо Благоевград трябва да бъде избран за инвестиции?". Отговорите, които той представи категорично открояваха основните силни страни като транспортна инфраструктура, стратегическо местоположение, природни ресурси, туристически потенциал, благоприятно данъчно облагане с облекчение на бизнеса и много други. Той посочи и двата университета в града, от които всяка година излизат обучени млади кадри с ефективна професионална насоченост. Сред главните приоритети на Благоевград, към които е и фокусът за развитие и включване на бизнес инвестиции, бяха представени мащабните проекти "Университетски център", "Експо център" и "Логистичен център". 

По време на форума, кметът Камбитов представи и визията за надграждане на новия парк "Македония" в Благоевград, където предстои да бъде изграден модерен Експо център,офиси, с площи клас "А", изложбена зала, хотелска част, музей на Македоно-одринското опълчение и голям православен храм. Присъстващите, на Икономически форум за бизнес възможности и инвестиции в България, бяха впечатлени от презентацията, с която кметът д-р Атанас Камбитов представи условията за инвестиции в Благоевград, като заявиха готовност да посетят областния център на място.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: