Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ивайло Калфин и Атанас Камбитов подписаха договора за осигуряване социални услуги на нуждаещи се
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:32 / 18.09.2015Коментари (0)697
©
Благоевград е сред първите три общини, която ще бъде финансирана по схема "Независим живот" на ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014- 2020г. Вицепремиерът Ивайло Калфин и кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално подписаха договора, с който 188 души от община Благоевград ще получат личен, социален или домашен асистент. Официален гост на церемонията, която се проведе в Министерски съвет вчера, бе министър-председателят на Република България Бойко Борисов. На събитието присъства още и ресорният заместник-министър на труда и социалната политика Зорница Русинова. Освен на Община Благоевград, бяха връчени още 80 договора за финансиране на социални дейности на общини в цялата страна.

Политиката на кметът Камбитов и екипа му, която е насочен изцяло към обезпечаване на нуждаещите се от социална подкрепа граждани, определи и първото място сред кандидатите по програмата. Благодарение на усилията на д-р Камбитов, социални услуги и грижи ще получат 188 души от община Благоевград техният брой е 188. Общият им брой за цялата страна по схема "Независим живот" е 16 000 човека. Стойността на договорите е за близо 40 млн.лв. По проекта, който беше подписан днес от кмет Камбитов и вицепремиерът Калфин, ще бъдат предоставени интегрирани социални услуги за лица над трудоспособна възраст и в неравностойно положение. Отпуснатите средства за Благоевград са в размер на 496 821, 60 лв., а срокът за изпълнение на дейностите е 21 месеца.

От комплексните социални услуги ще се възползват хора, които не могат да се самообслужват и хора с увреждания, в това число и възрастни над 65 години, които имат нужда от грижи в домашна среда. Целта на проекта е в максимална степен да се отговори на специфичните нужди на потребителите на услугата. По този начин ще се подобри качеството им на живот. С изпълнението на проекта ще се насърчат и равните възможности на уязвимите групи.

Проектът ще предоставя и възможности за връщане на реалния пазар на труда на лица, които полагат грижи за своите близки с увреждания. Първоначално ще бъдат наети 53 души, а в последствие още 79 души. Те ще обслужват нуждите на лицата, които към настоящия момент ползват услуги по схема "Нови алтернативи" и задължително ще бъдат присъединени през месец април 2016г. към новия проект.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: