Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Илко Стоянов пита Методи Байкушев къде изчезнаха над 10 млн. лв. от сметките на Благоевград 
Автор: Ливия Кукова 13:58 / 27.11.2023Коментари (0)689
©
В пореден задочен спор влязоха настоящия кмет на Благоевград Методи Байкушев и бившият градоначалник Илко Стоянов. Поводът е днешната пресконференция на кмета Байкушев, по време на която той обясни какво е наложило тегленето на нов кредит. 

Публикуваме без редакторска намеса позицията на Стоянов, споделена в профила му във Facebook:

С този статус няма да коментирам снега и почистването, само ще отбележа, че без работата на служителите на ОП “Чистота", ОП “Озеленяване", ОП “Благоевград строй ремонт" и “Инспекторат" нямаше как да има каквато и да е реакция. Радвам се, че Методи Байкушев е осъзнал, че всички тези хора не са “мутри" и винаги са работили за община Благоевград, а не за определен кмет.

На пресконференция днес, Байкушев пак е коментирал изтеглянето на заем и пак със същите фрази, които повтаря от деня на клетвата си. Той не се уморява да налага типичната пропаганда, стелеща се от онлайн стратегията на ПП-ДБ, но и аз няма да се уморя да се боря срещу лъжи и внушения. Рано или късно фейсбук пропагандата ще се сблъска с реалния живот и истината ще се види от повече хора.

Фактите сочат, че не бяха изминали и десет дни от управлението на Методи Байкушев и по негово предложение беше одобрено изтеглянето на кредит в размер до 8 156 656 (осем милиона, сто петдесет и шест хиляди, шестотин петдесет и шест) лева. Бих го приел за нещо нормално, ако именно Байкушев не беше идеологът за това да не се взимат никакви кредити, като не спря да повтаря тази мантра цели две години. Следващите дни ще напиша за съмнителните разплащания, за които се иска усвояването на този кредит, но днес ми се иска да задам няколко реторични въпроса: къде отидоха общественото обсъждане, диалогът с “гражданското общество", протестите и референдумите срещу кредитите, тъй като “вашите внуци ще плащат тези задължения"? 

Тези въпроси са реторични, защото повечето от нас знаеха, че всички тези действия от страна на Байкушев в нито един момент не са имали за цел загриженост за хората, а желание да се добере до властта. След като я получи може спокойно да перефразира мотото си от “Благоевград няма време за губене" на “Байкушеви нямат време за губене".

И сега един въпрос, който съвсем не е реторичен. Като свое оправдание за кредита, Байкушев не спира да внушава, че община Благоевград разполагала само с 480 000 (четиристотин и осемдесет хиляди) лева в сметките си, което той установил за една нощ, но сега пък щяло да се установява с “истинска" проверка. Тази глупост е написана и в доклад до Общински съвет Благоевград. За да опровергая това грозно внушение, днес ви представям документ, от който е видно, че към дата 17.11.2023г. община Благоевград разполага с парични средства в размер на 11 112 085 (единадесет милиона, сто и дванадесет хиляди, осемдесет и пет) лева. 

Направих си елементарното математическо усилие да пресметна с калкулатор колко е разликата между наличната сума по сметките на общината и твърдението на Байкушев с колко пари разполага тя, в следствие на което се получи разлика от 10 632 085 (десет милиона, шестотин тридесет и две хиляди, осемдесет и пет) лева. Това е мега, супер, гига гигантска финансова дупка и то по времето на Байкушев (определенията слагам по негови изрази).

В тази връзка и прилагайки именно логиката на Методи Байкушев, аз му задавам следния въпрос: господин Байкушев, защо липсват 10 632 085 (десет милиона, шестотин тридесет и две хиляди, осемдесет и пет) лева от сметките на община Благоевград и може ли “истинската проверка" да установи къде са те?

Още по темата: общо новини по темата: 13
28.03.2024 »
18.03.2024 »
18.03.2024 »
26.02.2024 »
13.02.2024 »
27.11.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: