Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ЦИК проведе обучение във връзка с предстоящите избори съвместно с областния
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:17 / 16.10.2015Коментари (0)386
©
Областният управител Бисер Михайлов откри днешното обучение на общинските избирателни комисии и представители на общинските администрации, във връзка с подготовка на изборите за общински съветници и кметове, и за национален референдум, насрочени за 25.10.2015 г. Обучението се проведе в зала "22 Септември" и бе организирано от представители на Централната избирателна комисия, определени за област Благоевград - Георги Баханов и Росица Матева. На срещата присъстваха представители на: Областна администрация, общинските администрации, ОД МВР, РД ПБЗН и на всички общински избирателни комисии от област Благоевград.

По време на обучението се разгледаха методическите указанията за Общинските избирателни комисии, които се отнасят до самия изборен ден. Ще бъде спазена практиката от минали избори, протоколите да бъдат първо приети и след това да започне тяхното сканиране, за да няма излишно забавяне.

"Първо ще бъде обявен вотът за избор на кметове, за да може там където е необходимо, своевременно да се обяви и решението за балотаж. След това ще бъде обявен изборът за общински съветници", обясниха представителите на ЦИК. По думите им допълнително затруднение ще създаде и смяната на астрономическото време, която съвпада с датата на изборите на 25 октомври.

До настоящия момент Областна администрация Благоевград е осигурила всички видове материали, ангажимент на Областния управител, които са изпълнени в съответствие с решенията на ЦИК и в необходимите количества. От осигурените централизирано изборни книжа и материали са получени и са подготвени за общините 16 вида изборни книжа, в това число и бюлетините за гласуване в Националния референдум. Очакват се още 20 приложения, част от които ще пристигнат утре и своевременно ще бъдат разпределени.

"Утре на място в Печатницата на БНБ ще получаваме бюлетините за местния вот. Във връзка с изпълнение на процедурата по предаване на отпечатаните бюлетини, предаването им ще се извърши на територията на печатницата в присъствието на упълномощени представители на Областна администрация и на двама упълномощени членове на съответната общинска избирателна комисия. Предаването към ОИК и общинските администрации на бюлетините, изборните книжа и материали ще бъде през идната седмица, като за деня и часа ще бъдете допълнително уведомени", каза г-н Михайлов и допълни, че разчита на професионализма на всички институции за успешната подготовка и провеждане на изборите за общински съветници и кметове, и за Националния референдум на територията на област Благоевград.


Още по темата: общо новини по темата: 149
14.03.2016 »
14.03.2016 »
28.11.2015 »
27.11.2015 »
23.11.2015 »
10.11.2015 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: