Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевград се присъединява към Европейската нощ на учените
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:50 / 28.09.2016Коментари (0)307
©
30 научно-изследователски центрове и музеи в 14 града в България ще се включат в Европейската нощ на учените и този петък (30 септември) ще отворят врати, за да демонстрират постиженията си. Инициативата всяка година се провежда едновременно в повече от 300 града в цяла Европа и цели да подобри общественото разбиране за науката и да повиши ангажираността й към проблемите на обществото.

"Независимо дали сте със семейството си, с приятели, в училищна група или пък самостоятелно, на 30 септември ще имате възможност да се потопите в света на науката по един невероятно завладяващ начин", споделиха организаторите. "Ще можете да откриете с какво всъщност се занимават изследователите и как това влияе на нашия живот. Вярваме, че инициативата ще успее да привлече интереса на посетителите и че ще запалим искрата на любовта към науката на следващото поколение успешни научни изследователи на България".

Проектът се финансира от Европейската комисия по дейностите "Мария Склодовска-Кюри" и цели да повиши обществената осведоменост в сферата на образованието, научните изследвания и иновациите, да помогне за преодоляване на негативни стереотипи за учените, като ги представи като достъпни, творчески, загрижени и подкрепящи обществото личности и да разшири достъпа на гражданите до ползите от научната дейност, като по този начин въвлече науката и обществото в едно взаимно сътрудничество.

Европейската нощ на учените е насочена към всички желаещи, независимо от възраст и квалификация, като специално внимание ще бъде обърнато на деца и млади хора, най-вече тези пред избор на кариера. Серията от планирани събития в рамките на проекта цели да преведе на популярен език научните постижения на участващите изследователски центрове и по този начин да повиши информираността за научните и иновационни дейности и общественото признание към учените, да изгради разбиране значимостта на научната работа върху ежедневието на гражданите, както и да поощри все повече млади хора да изберат научната кариера.
Повече информация за Европейската нощ на учените, както и програма на събитията по градове, може да откриете тук.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
Първа лига сезон 2023/24
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: