Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевград бе домакин на делегация от Южна Корея
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:54 / 12.06.2016Коментари (0)581
Община Благоевград и Регионален исторически музей посрещнаха официална делегация от Южна Корея. Девет младежи и представители на Министерството на младежта и равенството между половете- Корея и Министерството на младежта и спорта- България се запознаха с културните забележителности и история на Благоевград. 

Те бяха посрещнати в Регионален исторически музей с български народни песни и танци в изпълнение на децата от ансамбъл "Пиринска китка" към Обединен детски комплекс. От името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, началник- отдел "Образование" Симона Митова поздрави делегацията и им разказа за историята на Благоевград и политиката на Община Благоевград в подкрепа на развитието на младежта и спорта в града. 

"За мен е чест, от името на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, да ви приветствам в Благоевград, който е един от най- младите градове в България. Тук има два университета, детски и учебни заведения, за които общинското ръководство полага грижи, чрез които да осигури добри условия и база за развитие на младите хора и тяхното образование", каза Симона Митова. 

Тя връчи на делегацията от Сеул значки с надпис "Аз обичам Благоевград", които те веднага си закачиха. Гостите имаха възможност да опитат от прочутия орехов ликьор, характерен за Пиринския край.
 
Уредниците от Регионален исторически музей д-р Кирил Алексиев и Ани Данчовска запознаха делегацията с изложби, включващи характерни за Югозападна България бит, традиции, култура, обичаи в облеклото, накитите, музикални български инструменти и им разказаха за историята на Благоевград. 

Гостите бяха впечатлени от детския кът в музея, където си направиха много снимки за спомен. Делегацията бе запознаха и със стария квартал на Благоевград - "Вароша", църквата "Въведение Богородично" и къщата на Георги Измирлиев- Македончето. Младежите, които са на обмен в България, харесаха изключително много Благоевград, обещаха да разкажат за града и да се върнат отново.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: