Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Атанас Камбитов откри новата учебна година в ЮЗУ "Неофит Рилски“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:36 / 07.09.2015Коментари (0)598
Церемонията по откриването на новата академична година започна с полагане на венци и цветя пред паметника на патрона Югозападен университет "Неофит Рилски". Тържествената церемония бе открита от ректора на висшето учебно заведение проф. д-р Иван Мирчев и кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства първокурсници, випускници и преподаватели за началото на новата академична година в университета.

"Днес е началото на Вашето бъдеще и сега за Вас от днешната Ви позиция, изборът изглежда безграничен. Някои от Вас ще упражняват професии, които днес дори не съществуват. Светът се променя много динамично. Като се връщам в годините, когато самият аз завършвах, миналия век - звучи страшно, никога не бих могъл да предвидя тези промени, които се случиха, но знанието е това , което дава сила, сигурност, знанието е богатство. Знам, че това е клише, но тези клишета са резултат от вековен опит. Къщи, пари, коли не винаги можеш да вземеш със себе си, но знанието е онова, което винаги е с теб и никой не може да ти го отнеме", с тези думи се обърна към студентите кметът Камбитов.

Той се обърна и към родителите на студентите с думите: "Много от Вас са работили усърдно, а в някои случаи сте пожертвали много, за да бъдат децата Ви тук, но Вие по-добре от тях знаете, че ако образованието е скъпо, много по-скъпа е неграмотността."

След приветствените слова д-р Атанас Камбитов и ректора на висшето учебно заведение проф. д-р Иван Мирчев връчиха студентските книжки на приетите с пълно отличие първокурсници.

На празнично мероприятие пред Югозападен университет "Неофит Рилски" присъстваха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, председателят на Общински съвет -Благоевград Радослав Тасков, представители на изпълнителната, законодателната и съдебна власт, представители от системата на образованието, бизнеса, политици и граждани.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: