Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Започва чувствително захлаждане
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:15 / 16.07.2017Коментари (0)500
© Blagoevgrad24.bg
Картата на България е обагрена в кодове за опасно време за неделя. За 10 области кодът е "оранжев", за други 7 той е "жълт". Днес над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Очакват се градушки и има условия за значителни количества. Над източните райони облачността ще е значителна и на отделни места, главно в Североизточна България ще има превалявания от дъжд. 

От север-североизток с умерен, в източните райони и временно силен вятър, ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, на места в Югоизточна България до 27-28°. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и отново на много места ще са значителни. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли - слабо ще се повиши.

В планините на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия за значителни количества. Ще духа силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 8°.

По Черноморието облачността ще е значителна, на отделни места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до временно силен североизточен вятър. Максимални температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще е около 3 бала с тенденция на увеличение, главно по южното крайбрежие.

"Оранжев" код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за девет области на страната и София за 16 юли. Предупреждението е в сила за областите Ловешка, Габровска, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Благоевградска, София-област, София-град, Пернишка и Кюстендилска. В тези райони се очаква да има значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Прогнозираните сумарни количества за денонощието са 35-60 л/кв.м. Ще има условия и за градушки.

За седем области на страната е обявен "жълт" код за обилни валежи и гръмотевична активност за 16 юли. Предупреждението е в сила за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска. В тези райони се очаква да има значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Прогнозираните сумарни количества за денонощието са 15-35 л/кв.м. Ще има условия и за градушки.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: