Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Възраждане" с блокада на пътя за ГКПП – "Гюешево"
Автор: Венцислав Илчев 12:28 / 11.02.2024Коментари (0)494
Политическа партия "Възраждане“ блокира движението от и за българо-македонския граничен пункт "Гюешево“, предаде репортер на "Фокус“. Блокадата се случи от хора и леки коли преди самия пункт. Бяха издигнати транспаранти с текст "Искаме да бъдем питани! Референдум в защита на българския лев“. Носените от симпатизантите на партията плакати гласяха "Суверенна държава със суверенна валута“, "Слуги на ЕС“ и "Ние сме суверен, а не електорат“.

"Организираме масови протести в цялата страна. Това по-скоро е гражданско неподчинение, защото последната инстанция, която трябваше да приеме решението за референдума го отхвърли, с което тотално беше погазена демокрацията в държавата. Затова днес сме тук. Това са структурите ни Перник, Благоевград, Кюстендил, Дупница, Сапарева баня“, каза народният представител от "Възраждане“ от област Кюстендил Димчо Димчев. С него бяха и депутатите Цвета Рангелова, Димо Дренчев. Те посочиха, че гласът на хората трябва да бъде чут.

"Другите средства и начини отдавна се изчерпаха. През юни месец 48-то Народно събрание отхвърли по един изключително груб начин волята на българите. Над 604 000 българи да бъдат питани дали и кога да приемем еврото. Тогава "Възраждане“ изготви конституционно питане, с помощта на останали парламентарни групи, внесохме го в Конституционния съд, но в четвъртък миналата седмица Конституционният съд изпълни политическата поръчка на политическото мнозинство в Народното събрание. Знаете, че отхвърли конституционното питане на "Възраждане“. Каза на българите това, което ние чухме в Народното събрание, а именно – няма да бъдете питани, защото може да кажете нещо, което няма да се хареса на евроатлантическия ни път който са поели продажните политици – тези, които ни управляват“, каза Цвета Рангелова.

"Със сигурност ние ще продължим да държим на нашата позиция. Протести ще има, може би не в този вид, но със сигурност няма да се откажем. За щастие тази година предстоят и европейски избори. Моето лично мнение е, че все пак референдум има начин да бъде проведен и то по начина, по който гласува българският народ на европейските избори. Въпреки решението на Конституционния съд все пак остава един шанс и това е шансът на консервативната вълна която идва не само в България, а идва и в цяла Европа“, коментира депутатът Димо Дренчев.

Очаква се протестът на "Възраждане“ да продължи около  един час.

Още по темата: общо новини по темата: 379
27.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
22.04.2024 »
22.04.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: