Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Във Варна задържаха под стража 25-годишната Даяна, пребила и ограбила жена в Италия
Автор: Пламена Николова 09:22 / 02.03.2021Коментари (0)393
©
С определение Варненският окръжен съд задържа под стража 25- годишната Даяна Й., която е издирвана с европейска заповед за арест, издадена Прокуратурата към Апелативен съд в Бреша, Италия. Българката има влязла в сила присъда за извършен грабеж и нанасяне на тежка телесна повреда, съобщиха от пресслужбата на съда.

Престъпленията, за които се издирва 25-годишния жена са наказуеми и по българското законодателство. 

Европейската заповед за арест е издадена на 5 февруари тази година, като на 25.02.2021 г. Даяна Й. е била задържана на ГКПП Аерогара Варна. 

Присъдата на Даяна Й. е влязла в сила на 28.07.2017  година. Тя е осъдена на 4 години и 9 месеца затвор. 25-годишната жена е призната за виновна в извършването на организиран грабеж на 14 февруари 2014 г. в съучастие с още две лица. В град Гавардо, те нападнали жена, като взели от чантата й, която била сложена в пазарска количка, портмоне, в което имало 600 евро и лични документи. Нападателките заплашили потърпевшата, наплюли я, а след това започнали да й удрят силни шамари по лицето, бутали я и блъскали докато жената паднала на земята, като й нанесли тежка телесна повреда. Две от нападателките били заловени в близост до мястото на инцидента, а третата съучастничка успяла да избяга. 

Защитата на Даяна Й. представи медицински документи, според които жената страда от рядко заболяване, което е животозастрашаващо и следва да бъде наблюдавано. Това беше повод да бъде поискана по-лека мярка за неотклонение или такава при която е възможен постоянен лекарски надзор. 25-годишната жена отказа да бъде предадена на италианските власти доброволно.

Съдебният състав на Варненски окръжен съд, като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането за временно задържане на Даяна Й. е съобразено с изискванията на Закон за екстрадицията и европейската заповед за арест. Предвид представената медицинска документация, съдът счете, че в следствения арест е осигурена адекватна медицинска грижа, а при необходимост и лекарства намеса. Поради тези съображения, с оглед обезпечаване на присъствието на лицето в предстоящото дело за екстрадиция, съдът намери, че спрямо Даяна Й. следва да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ до фактическото й предаване на австрийските власти.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: