Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вътрешният министър: Ако някоя партия си мисли, че чрез МВР може да спечели изборите, жестоко се е заблудила
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:57 / 22.04.2024Коментари (0)698
©
"Няма как да работим за когото и да е било. Ако някой си мисли, която и да е политическа партия, че чрез МВР може да спечели изборите, жестоко се е заблудила". Това заяви в ефира на обществената телевизия вътрешният министър Калин Стоянов.

Той посочи, че МВР няма отношение към организацията на изборите, а към охраната на изборните секции, машините, изборните книжа и да се бори с купения вот. На въпрос защо ГЕРБ и ДПС стоят неотлъчно зад него, Стоянов коментира:

"От няколко месеца има много мощна атака срещу МВР и в частност мен. Може би това е от факта, че всички тези хора разбраха, че аз не съм човек, на когото могат да вдигнат телефона и да кажат: "Този - там, на това място". По отношение на тези, които застанаха зад мен - може би са видели това, което направихме по отношение на Шенген, може би виждат това, което се опитваме да решим проблема с пътния травматизъм, може би виждат това, което правя за служителите на МВР и приоритетите и целите пред министерството".

Стоянов определи ситуацията с Живко Коцев като тежка репутационна щета за МВР. А след появата на информация, че настоящият главен секретар на МВР е участвал в трафик на мигранти, е извършена проверка.

"Няма нищо подобно. Ако някъде има такава информация и тя е проверена, е следвало да се предаде на съответната прокуратура", коментира Стоянов.

Министърът отново разказа, че предшественикът му Бойко Рашков го е запознал с обвиняемите за контрабанда Стефан и Марин Димитрови:

"Това бяха хора, които често бяха там при него. Когато виждаш едни хора, които са при вътрешен министър и вицепремиер, е нормално да ги приемаш като негови близки, с които има някакъв контакт. Към онзи момент не съм виждал нищо нередно".

Към онзи момент Стоянов не имал информация, че двамата може да са замесени в престъпление. Министърът не смята, че службите се използват за политическа бухалка и посочи, че не е знаел за разработката на разследването в "Митници".

"Една такава разработка е стартирала доста време назад. Колегите от ДАНС и прокуратурата са взели решението и са преценили момента, към който са се пристъпи към реализация. Да не внушаваме, че това е направено с цел".

Залавянето на рекордните 400 кг хероин на "Капитан Андреево" идва след разпореждане на Стоянов за увеличаване на полицейските служители и представителите на НАП и митниците по границите.

"Проверките продължават и в момента, изготвеният план е отворен и по всяко едно време служителите могат да бъдат преориентирани към други ГКПП. В деня, в който обявихме това количество, по същото време на ГКПП "Кулата" беше установено голямо количество кокаин".

От началото на годината до момента незаконно опиталите да преминат българо-турската граница са около 8000 души. За същия период на миналата година те са били повече от 30 000.

"Комисарят по вътрешни работи Илва Йохансон на няколко пъти повтори, че България и Румъния са много по-подготвени за Шенгенското пространство, отколкото държави, които вече са вътре. Ангажира се отново, че ще изиска и ще направи всичко възможно до края на календарната година да получим дата за приемането ни в Шенген. Коментарите ще бъдат отворени още в началото на юни, на съвета "Правосъдие и вътрешни работи".

Още по темата: общо новини по темата: 421
03.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
предишна страница [ 1/71 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: