Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Витанов: Лошо, хейтъри, лошо!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:28 / 16.09.2021Коментари (3)616
©
"София град влезе в червената зона. Това не е добре“. Това написа във Фейсбук математикът от БАН проф. Николай Витанов, станал популярен като математикът на щаба /НОЩ/. Ето и цялата публикация:

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 16 септември 2021 г. Най-напред, задължителната програма (извинявайте, трябва да го пиша това, за да няма после хък-мък).

1. Нямам друг профил освен този. Пазете се от мои фалшиви профили и фалшиви изказвания от мое име, направени с цел да се ръсят глупости и да бъдете заблуждавани. Витанов казал това, Витанов казал онова. Не слушайте хейтърите, на които много им се иска да сбъркам. Каквото казвам, го пише тук.

2. Ако си хейтър, псуващ като каруцар и ревеш и виеш, когато на нежната ти ранима душа и бъде отговорено подобаващо, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

3. Ако не си хейтър, но не желаеш до съзнанието ти да достига информация за това какво става с пандемията, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

4. Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Ако смятате, че това ви плаши, не го четете. Просто не го четете.

Следват картите. Днес те са повече на брой. Най-напред тази за риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Виждате, че жълтото намалява. Писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород).

На повърхността има разведряване но в дълбините нещата не са на добре.

София град влезе в червената зона. Това не е добре. Картата на риска по нашата методология също показва начало на негативно развитие. Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен. От друга страна, по време на пиковите стойности на предишните две вълни, тази карта беше изцяло виолетова. Което показва, че обстановката може и да не е спокойна, но още не е много лоша.

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от червена по-червена. Там друг цвят скоро няма да видим.

Базовото репродуктивно число днес е 1.118. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани. Днес има карта на регистрираните случаи и на смъртността. Виждате какво става в последните дни - броят на регистрираните случаи почти не расте, а смъртността се увеличава доста. Изводът е, че може и да сте със симптоми и да не се регистрирате като болен, но математиката ще хване този процес.

Накрая, картата, за която доста говорих напоследък - картата на заболеваемостта по възрастови групи. Гледате най-лявата фигура и фиксирате частта, коята е свързана със заболеваемостта от 0 до 49 години. Сега гледате следващата

фигура и виждате как тази част от тортата намалява. В началото на септември намаляването продължава. Що така бе Миме? - да попитам и аз. Да не би делта вариантът да е спрял да атакува младите и се е прехвърлил на старите? Не разбира се. От възрастовата група до 49 години се върнаха със симптоми от почивка, тестваха се в къщи, излязоха положителни и доста от тях не се регистрираха. Но Витанов спипа това развитие навреме, нали така.

И сега виждате и вие, как го спипа. Може и да не сте суперматематик, но ако имате правилната теория и методология, не можете да бъдете излъгани. Нали се сещате, че като има тези данни, Витанов може да определи и колко заразени със симптоми се крият и не се регистрират. Кастингът за мой наследник си върви и никой хейтър не се сети да направи тази сметка. Лошо хейтъри, лошо. Не ви бива. Но четящите редовно тези сводки не са изненадани, защото знаят какво гласи теоремата на Витанов, която вече практически е доказана. Чакам 1-ви октомври за да я обявя за доказана официално.

Вчера ви писах за линията 20 000 - 40 000 - 500 000. Това е линията, която в момента е щурмувана от делта варианта. Първо се очаква да падне укреплението наречено 40 000 активни случая. След това се очаква да падне укреплението 20 000 починали (там съм ви обещал особено изявление, защото аз бях този, който каза нещо когато общия брой починали бяха 40). Накрая се очаква да падне укреплението 500 000 регистрирани случая.

Въпрос - защо Витанов очаква да паднат тези укрепления (и то отдавна очаква).

Отговор - защото познава добре психологията на част от българския народ и знае, че процесите водещи до падането на укрепленията няма да спрат.

Толкоз по тоя въпрос. Що се отнася до вторичния пик, последния път като бях при Виктор Николаев в Нова телевизия, нарисувах три картинки на възможното развитие. Намерете го това интервю и вижте картинките. Вижте особено последната - тогава и оградих част от картинката. Защо я оградих тогава ли? Защото това се очаква да стане, ако мерките не сработят. Отдавна беше това.

Кастингът за мои наследници върви, хейтърите не се явяват. Ами добре, 1-ви октомври иде.

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля".

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тоя нали спираше да дава прогнози хаха
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: