Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ВМРО: Четете историята, господа управляващи!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:40 / 29.03.2022Коментари (0)399
©
Българите в РСМ не са малцинство, а държавотворен народ. Четете историята, г-да управляващи! Това се казва в позиция на ВМРО, изпратена до медиите.

Повод за острата реакция на ВМРО са поредицата изказвания на министър-председателя Кирил Петков, свързани с ускоряването на еврочленството на РСМ в ЕС, което минава през промяна на Рамковата позиция на България, гласувана в 44-тото Народно събрание. Тази позиция е подкрепена и от над 70% от българите. Тя е ясна и категорична и не предвижда компромис с няколко основни неща като правата на българите от другата страна на границата, историческата истина, езика на омразата и манипулациите в учебниците.

"В поредното предателско и неграмотно изказване обаче премиерът ни осведомява, че работи експедитивно за РСМ и правата на малцинствата. Явно няма намерение да защитава интересите и правата на българския народ. В изказването си той говори за "поетапни теми, включително правата на малцинствата“. Ние от ВМРО категорично заявяваме, че българите в Република Северна Македония не са малцинство и никога не са били малцинство по тези земи. Липсата на исторически познания са огромен проблем, що се отнася до толкова сериозни теми като геополитика и определянето на национален интерес. Ако премиерът говори за някакво въображаемо "македонско малцинство“, то е редно на секундата да си подаде оставката и да се върне в любимата си Канада час по-скоро.

В продължение на неадекватното си изказване Кирил Петков заяви, че трябва да пуснем Северна Македония в ЕС час по-скоро. Трябва да е ясно на всеки, че тази държава ще има място в европейското семейство едва тогава, когато спре да възпроизвежда омраза срещу България и изхвърли македонизма на бунището на историята.

Ние, от ВМРО, искаме да чуем позицията на министър-председателя за истински важните проблеми, например за защита на хилядите унижавани хора с българско самосъзнание в Северна Македония, за защитата на основни човешки права, каквото е правото на самоопределение, за фалшификацията на историята, която води до омраза към всичко българско, за езика на омразата, който се лее в северномакедонските медии и е в арсенала на двете най-големи политически партии. Това са проблемите, които пряко ни засягат и които трябва да бъдат решени. Безидейно и безхарактерно политическо говорене, което с лека ръка загърбва интересите на страната ни и на българските граждани е причина да смятаме, че Кирил Петков няма място на върха на държавата.

Ние, от ВМРО, близо 130 години работим за добруването на българите в Мизия, Тракия и Македония. Ето защо ние няма да позволим национално предателство. Работихме за изграждането на ясната и последователна българска позиция в отношенията между България и Северна Македония и няма да допуснем отстъпване от нея“, се посочва още в позицията на ВМРО.

Още по темата: общо новини по темата: 714
19.05.2024 »
14.05.2024 »
13.05.2024 »
13.05.2024 »
10.05.2024 »
09.05.2024 »
предишна страница [ 1/119 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: