Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Уволниха дисциплинарно глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:05 / 11.11.2018Коментари (0)946
© Нова тв
Уволниха дисциплинарно глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик. Близо 20 години той се грижи за прочутата колекция от кактуси. Казусът взриви социалните мрежи, има и петиция в защита на Галин.

Галин е глухоням, живее с брат си в скромния апартамент на техните родители, а смисълът на живота му са цветята.

"Много обичам кактусите, те са животът ми. Знам всичко за тях - кога трябва да се поливат, кога заспиват, кога не трябва да се пипат", обясни Галин Радков.

Близо 20 години от живота му са преминали като градинар - първоначално във Варна, а после в Ботаническата градина в Балчик. Въпреки че не е висшист, Галин има публикации в чуждестранния научен печат.

"Направих доста солиден регистър на кактусите, който преди 2 години бе изнесен от Ботаническата градина", каза още той.

Също преди 2 години ръководството на Софийския университет уволнява почти целия персонал на Ботаническата градина начело с директора ѝ. Оттогава започват и несгодите на Галин с новите му преки началници и колеги. Обвиняват го в кражби на кактуси, налагат му редица дисциплинирани наказания, товарят го с непосилна работа.

"Започнаха да му поставят задачите в писмен вид, тук една от задачите, според която за деня трябва да разсади 150 броя саксии с кактуси, което е невъзможно", каза Радослав Радков - брат на Галин.

Илиян познава Галин от 8 години. Свързва ги хобито им по отглеждане на кактуси. През изминалото лято двамата и техни чуждестранни приятели решили да посетят Ботаническата градина, но оттам не ги допуснали заради присъствието на Галин.

"Ние бяхме изумени, хората са дошли от Белгия - доста труден път, доста средства, което беше много неприятен шок за нас, аз това го записах с телефона си", разказва Илиян Стоянов.

На 7 ноември Галин се разделя със своята работа. Причината - физически сблъсък с колежка. Мъжът твърди, че случаят е бил инсцениран, за да бъде дисциплинарно уволнен.  От Софийския университет отказаха пряк контакт с наш екип. В писмен отговор заявиха, че не приемат един трудово-правен спор да бъде подменян с аргументи за ощетяване на човек в неравностойно положение. Допълниха, че Галин е наказван неколкократно, но досега нито веднъж не е обжалвал. Уволненият ботаник потвърди, че това е така, но се оправда със своята юридическа некомпетентност. Той обаче е твърдо решен да обжалва дисциплинарното си уволнение в съда, за което получава подкрепа от представители на различни организации и граждани.

Източник: Нова тв






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: