Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Учат пенсионерите как да се пазят от ало измамниците
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:11 / 18.02.2016Коментари (0)226
© Монитор
Институции, хипермаркети, общини и училища се включват в превенцията сред възрастните хора в област Добрич срещу телефонните измамници. Това бе решено на проведената по инициатива на областния управител Детелина Николова среща с представители на общините в областта, директора на ОД на МВР - Добрич Веселин Колев, представител на РИО и пенсионерските клубове в областта, членове на Областния Съюз на пенсионерите.

Шефът на полицията разясни пред възрастните хора схемите, по които могат да бъдат подлъгани да дават пари. До момента всички заловени лица, замесени в схемите на телефонните измами, са само "мулета" - тоест, хора, които са наети срещу заплащане само да пренесат парите. Според Колев, основните организатори на този тип престъпления са съсредоточени в Горна Оряховица, Вятово, Русе и други населени места във Великотърновска област. 

Полицейски инспектори периодично правят срещи с банкови служители и директори на банкови клонове, като им се дават съвети да разубеждават възрастни хора - клиенти на банките, при заявка за теглене на по-големи парични суми, обясни още Колев. Отпечатани са 1000 цветни брошури, които ще бъдат разлепени по входовете на жилищните блокове в кварталите в града, където ще се засили превантивната дейност, тъй като случаите на измами в областния център преобладават. Детелина Николова заяви, че чрез общините със съдействието на домоуправителите ще се стигне до всеки блок, където ще бъде разлепена друга листовка, изготвена съвместно от областна администрация и полицията. 

Паралелно с това ще започнат и срещи на полицейските инспектори по райони в пенсионерските клубове. Договорено е във всички магазини на големите търговски вериги, където има озвучителни уредби, периодично да се излъчват записи с предупредителния текст, който полицията е изготвила като цветна листовка. В по-малките магазини без озвучителна техника пък ще бъдат разлепени листовки. От РИО се ангажираха в рамките на родителските срещи да се говори с родителите, както и с децата в училищата, за да могат те да информират своите баби и дядовци, както и възрастни съседи.


Източник: Монитор






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: