Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
У нас стартира Седмицата на брака
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:21 / 07.02.2018Коментари (0)1052
©
Стартира Седмицата на брака, която ще се проведе, от 7 до 14 февруари, за седма поредна година у нас.

Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се отбелязва ежегодно в над 23 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството, както и да напомни на двойките да обръщат повече внимание един на друг и да не взимат брака си за даденост.

Седмицата на брака дава възможност на всяка двойка да подобри уменията си за успешен и щастлив брак, като се включи в предизвикателствата по време на Седмицата на брака, през сайта на инициативата. Тази година те са фокусирани върху отношението и нагласите между партньорите, които трайно могат да подобрят удовлетвореността си от брака.

По време на Седмицата на брака ще се проведат разнообразни събития в цялата страна, посветени на семейното здраве: семинари, лекции, беседи, проповеди, музикални вечери и др. По време на събитието към Училище за успешен брак в столицата ще бъде обявена и наградена най-дълго женената двойка у нас, спечелила конкурса на Седмицата на брака.

Според проведеното наскоро национално проучване, бракът продължава да е ценност за повечето българи. От всички анкетирани 53 на сто смятат, че хората в България трябва да сключват брак, а не да живеят на семейни начала, докато 37 на сто са на обратното мнение.

Браковете у нас са нараснали с близо 30 процента, благодарение на широката обществена подкрепа от страна на уважавани личности в сферата на образованието, изкуството, спорта, медицината, развлекателната индустрия, подкрепата на православната, католическата и протестантските църкви и активното участие на много двойки, от началото на инициативата до сега.

Седмицата на брака цели превенция на високата степен на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, стреса и липсата на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията.

Здравите бракове носят огромна полза за съпрузите и децата. Те създават атмосфера на сигурност и стабилност, заедно с много радост и забавни моменти. Изследванията на социалната наука, през последните 30 години, показват, че мъжете и жените, които са сключили брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-удовлетворени от живота.

Източник: БГНЕС







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: