Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Туристи платиха близо 500 евро за две порции спагети
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:28 / 02.10.2019Коментари (0)394
©
Когато пътуваме в чужбина, е хубаво да избягваме онези места, за които сме чували или чели, че цените на обслужване са, меко казано, солени. Едно такова място е Antico Caffè & Marte в центъра на Рим, който се прочу в социалните мрежи по не особено приятен повод.

Причина за това стана шокиращото преживяване на две млади туристки от Япония по време на екскурзията им до италианската столица. 

Момичетата седнали в ресторант в центъра на града, където си поръчали две порции спагети с миди и две минерални води. Накрая, когато дошло време да платят сметката, те се вторачили невярващо в касовия бон, в края на който била изписана сумата за плащане: точно 429,80 евро.

Всъщност порциите стрували 349,80, но им добавили и 80 евро за обслужване.

,,Менюто е било повече от ясно разписано. Високата цена се дължи на факта, че са си поръчали спагети с пресни морски дарове,. Те дори сами избрали рибата на  тезгяха'', оправдава безбожната сметка в своя статия италианският ежедневник ''Кориере де ла Сера''.

От друга страна един от сайтовете, където потребители споделят преживяванията си в чужбина, алармира, че във въпросния ресторант почти винаги има оплакване от недоволни клиенти.

"Моля ви, бъдете внимателни и не ставайте следващата жертва като нас. Беше ужасно преживяване и бях ужасно потиснат", пише потребител, изръсил се с 476,40 евро за риба.

Номерът на ресторанта бил да обявява в менюто цени от 6-10 евро, които обаче, са за 100 грама. Никой не може да каже с точност колко е грамажа на порциите в чиниите, който може да бъде дори 2-3 килограма.

Друга азиатка се оплака, че така ги били измамили, че изяли 4,8 кг от храната, а по думите ѝ едва ли в чиниите имало повече от 2 кг. Когато помолили персонала да измерят и да покажат колко точно е 4,8 кг риба, от там отказали. "Те бяха просто лъжци и се подиграват с нас, азиатските туристи", пише гневно тя. 

След избухналия скандал голямата туристическа платформа TripAdvisor свали ресторанта от страницата си за ревюта и препоръки.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: