Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трябваше ли да бъде оказана първа помощ на Милен Цветков?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:09 / 23.04.2020Коментари (33)557
©
Снощи адвокатът на 22-годишния дрогиран убиец на Милен Цветков - Любомир Таков, изненадващо обяви, че всъщност не Кристиан Николов е убил журналиста, а... неадекватните действия на случайните минувачи, които са се опитали да помогнат на Милен.

Припомняме, минувачи и шофьори се притекоха на помощ на Милен Цветков в минутите след фаталния сблъск с джипа, управляван от дрогирания с 4 вида наркотици Кристиан. Те го извадиха от смачканата кола и опитаха да му окажат първа помощ. 

,,Всяка помощ може да бъде и рискова на моменти, но си има ясни правила. Както беше видно от всички записи, хубавото е, че много хора се притекоха на помощ, но имаше и такива, които продължиха пътя си. Първото нещо, което правим, е да ограничим движението на мястото на инцидента - да вземем мерки за безопасност. Много автомобили продължиха движението си", коментира д-р Пенчо Пенчев, който е експерт в дирекция "Социално-здравна политика" в БЧК. 

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че първо оценяваме основните жизнени показатели, дали пострадалият е в съзнание. Проверяваме дишането и след това сърдечната дейност. 

,,Ако при такава тежка катастрофа човекът все още е в съзнание, но предполагаме, че може да има травма на главата или гръбначния стълб, е по-добре да изчакаме пристигането на Спешна помощ, тъй като разполагат с шийна яка и спинална дъска - могат да евакуирaт пострадалия без да увредят шийни прешлени и прешлени на гръбначния стълб", обясни д-р Пенчев.

Експертът от БЧК допусна, че забавянето в позвъняването на Спешна помощ се дължи на това, че очевидците на катастрофата не са преминали обучителен курс и не знаят как точно да реагират.

,,Една четвърт от населението е обучено да оказва спешна помощ. Около 23-24% от населението е обучено. Тези базови знания избледняват с времето. Хората нямат инициативата да дойдат, да се поинтересуват и да минат през такива курсове", посочи още д-р Пенчев.

Припомняме, преди два дни се появи видео, на което се вижда какво се случва близо две минути след адското меле. Няколко души се втурват да помагат на хората, пътуващи в колата на Милен. Вижда се, че след кратко суетене Цветков е изкаран от возилото. Той успява да стъпи на краката си и с лека помощ от няколко мъже успява да се придвижи до най-близкия тротоар. В последните секунди от видеото се вижда, че е седнал на тротоара.


Още по темата: общо новини по темата: 160
21.01.2024 »
31.12.2023 »
19.09.2023 »
27.07.2023 »
25.07.2023 »
24.07.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По закон НЕ ,обажда се на линейка и се чака,ако автомобила видимо започва да гори ,може да се извади от автомобила,можеш да даваш първа помощ само при присъствието на милицинско лице,или инструкции по тел. от лекар...Така е...
0
 
 
При камшичен удар преносни инерционни сили натоварват всички вътрешни органи. Първо далака е разкъсан и т.н. Но за няколко минути човек изглежда дори добре.Така е загинала и принцеса Даяна.Няма шанс за оцеляване.Нямат вина лекари. И до него да бяха, пак щеше да умре.Това го събрах от коментарите. Тъжно ми е за Милен Цветков .Бог да го прости!
0
 
 
А оня трябваше ли да го блъсне и да му нанесе смъртоносни травми? Да влезе убития!
0
 
 
Много ясно,че трябва да се окаже първа помощ- това са хора на които им е трепнало сърцето и са се хвърлили в огъня за да помогнат.Какво трябваше да направят- да гледат безучастно как умира човека?!Те не са лекари,правили са всичко по силите си. Жалко,че някой от тях не се сети да пребие наркоманчето!
0
 
 
Ако ни бяха помогнали щяха питата зощо никой не помогна. На Ганьо няма угода.
на 23.04.2020 г.
0
 
 
Оказалите първа помощ неволно помагат на защитата на адвоката.Правило номер едно е при катастрофа, раненият да не се пипа.Ако сам излезе му помогни,но в друг случай никога,колкото и жестоко да звучи. Освен ако автомобила не гори и има опасност от експлозия.Не ги виня,защото са водени от благородни и чисто човешки чувства,но е грешка.С това адвоката може да спечели делото,защото трудно може да се докаже дали от катастрофата или от действията на съпричастните са получени смъртоносните кръвоизливи.
0
 
 
Хайде сега да вменим вина на хората, които са се опитали да помогнат ...рџ?Ў
0
 
 
Автомобилният състезател ясно и точно каза-при такъв удар пораженията са такива, че пострадалият не може да бъде спасен. Адвокатът на убиеца просто няма за какво да се захване!
0
 
 
А,не ....да го бяха оставили вътре та да гръмне колата!!!!Малоумна работа!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: