Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Треньор по личностно развитие: Когато се занимаваме с изкуство, подпомагаме доброто си психическо здраве
Автор: Живко Кръстев 14:18 / 21.03.2024Коментари (0)940
© Фокус
Изкуството е един прекрасен начин да ни отдели от средата и цялата информация, която е навсякъде около нас и понякога ни кара да се чувстваме не особено добре. Когато човек отделя внимание на изкуство, това подпомага неговото добро психическо здраве. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ художникът и треньор по личностно развитие Елена Дорфман.

Посланието, което носят творбите от изложбата "Миролюбие“ е човек да се абстрахира от околния свят с всички тревоги и проблеми, които той носи, да се огледа около себе си и вътре в себе си. "Защото когато човек не е в мир със самия себе си е трудно да е достатъчно добър за хората, с които се огражда. Хубаво е човек да се замисля по тези неща и да ги прилага във всекидневието си, да се замисли всеки ден какво може да направи за себе си да се чувства в мир със себе си, в мир с близките си,“ подчерта Елена Дорфман.

Художничката сподели, че за нея цветовете са от изключителна важност, като при създаването на картините си тя се ръководя предимно от тях. "Харесвам по-неутралните тонове, по-изчистените и вярвам, че белият цвят носи най-съкровеното послание на чистота, на благополучие, на нещо много хубаво и позитивно. Затова всичко при мен се върти около белия цвят,“ разказа тя, като допълни, че някои от картините й са минималистични с преобладаващ бял цвят, докато други са наситени с цветни мотиви, но всички те "ни карат да се настроим на една много позитивна и хубава вибрация, която се излъчва от тях“.

По думите й човешкия потенциал в изкуството е безграничен и има безкрайни възможности, които е важно да бъдат употребявани в положителна посока, която ще облагодетелства света и хората около него. "Моята цел е да изпратя такова послание на хората, които се докосват до моето изкуство, че има и друга алтернатива, че не всичко е материално и измерено в материални граници и измерения. Духовното и изкуството е безгранично. Затова трябва да контактуваме с него, за да намираме умиротворение,“ категорична е художникът  и треньор по личностно развитие Елена Дорфман.

Изложбата “Миролюбие" може да се види до 30 март 2024 година във “Vivacom Art Hall Oborishte 5", София.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: