Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Телефонни измамници изплашиха до смърт дете
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:20 / 16.12.2016Коментари (10)477
© Blagoevgrad24.bg
За фрапиращ случай, при който ало измамници са успели да подведат дете и да го изплашат до смърт, споделя майка от Варна в социалната мрежа. Ето какво разказа дамата:

"Мили родители, моля, прочетете това, ако вашето дете прекарва деня само вкъщи. Всички ние сме говорили с децата си за телефонните измами, предупреждавали сме ги да не вярват на никого, да не вдигат телефон, да не отварят вратата... Но... Явно никога не е достатъчно.

Моят малък син е на почти 11 години. И друг път са му звъняли измамници и се е оправял с тях. Днес, обаче, историята е била достатъчно правдоподобна за него и той се е хванал. 

"Телефонът на майка ти се подслушва, не й звъни. Намери бижутата и златото вкъщи и ги сложи в хладилника, там няма да ги открият".

 Това е била версията, за да не предупреди никого, след като наивно е признал, че е сам вкъщи. Звъняли са му десетина пъти с точни инструкции, къде да рови. 

Вкъщи беше същото като след обира преди 5 години - обърнато с главата надолу. След като им казал, че не открива нищо, през сълзи, те са спрели да звънят. 

Заварих го барикадирал вратата и с нож в ръка, за да се отбранява, защото щели да идват бандити да ни оберат и е било много важно да скрие всичко ценно в хладилника, защото имали металдетектори...

Разказвам ви това, защото мислих, че на нашето семейство не може да се случи. Е, случи се. Слава богу, че не е открил нещо, което да им даде...", споделя притеснената варненка.

За Varna24.bg жената допълни, че вече не смее да оставя сам синът си сам у дома и всеки ден близки и роднини дават дежурства при изплашения малчуган. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.12.2016 г.
0
 
 
явно ни соестяват някаква част от историята защото на мен не ми стана ясно от какво толкова се в исплашило дете което и преди се е "справяло" с телефонни измами
Aнонимен
на 16.12.2016 г.
-1
 
 
Защо дете на 11 години е оставено само в къщи??? Има закон,който забранява това и социалните ако научат,може да имате проблеми!!! Така,че много неразгласявайте случката,за да не си навлечете проблеми!!!
0
 
 
Гaдове,нa дъщерями нa телефонa от двa месецa се звъни от всевъзможни държaви,
0
 
 
Кофти ситуация, но не са я взели предвид, като са връчили телефон на детето. Повечето телефони имат функция да блокират всички входящи, които не са записани в контактите. Така че, използвайте я. А и една камера над вратата или терасата струва 50на лв, не е кой знае каква инвестиция да повишат сигурността си.
+2
 
 
Аз не мога да разбера, кога ще се задейства полицията, всеки ден има такива случай. Кога ще има сериозно наказани за тези измами. Всеки ден някоя баба хвърлила от балкона, злато и няколко хиляди. Кога ще бъдат хванати и кога ще бъдат наказани. Със сигурност знаят кои са "главатарите" на тези групички.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 16.12.2016 г.
+1
 
 
Много леко им се разминава и затова продължават!
+2
 
 
Не знам дали ще помогна с нещо, но същата история е изиграна вчера и в Константиново, само че жертвата не е дете. Свидетели са забелязали около къщата бял микробус с начална буква А. Повече не са успели да видят.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: