Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тагарев награди председатели на военно-патриотични съюзи и организации за приноса им за интеграцията в НАТО
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:57 / 04.04.2024Коментари (0)974
©
Днес, 4 април, в деня на 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор и по повод 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО, министърът на отбраната Тодор Тагарев награди председателите на сдружения на военнослужещи, военно-патриотични съюзи и неправителствени организации със сфера на дейност в сигурността и отбраната.

С предметна награда знак "20 години България в НАТО“ бяха удостоени о.з; генерал Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР); о.з. генерал-лейтенант Кирил Цветков, председател на Асоциацията на Сухопътните войски в България, о.з. бригаден генерал Спас Спасов, председател на Фондацията Български военновъздушни сили, о.з. полковник Вилис Цуров, председател на Сдружението на офицерите от резерва и запаса "Атлантик“ и Йордан Божилов от Софийския форум за сигурност.

Наградите се връчват за принос в представяне на основните ценности на НАТО, за подобряване на разбирането сред българското общество на евроатлантическите споделени приоритети, за осъществяване на активна съвместна дейност с Министерството на отбраната по въвеждане на стандартите на Алианса за изпълнение на мисиите и задачите на Въоръжените сили.

Министър Тагарев благодари на неправителствените организации за приноса им за информиране на българското общество за това – колко е важно членството в НАТО за нашата сигурност. По думите му – тези пет организации по различен начин и пред различни аудитории са допринесли за подготовката за приемането на България в Алианса, за успешното ни интегриране в НАТО и за разбирането че само заедно в този съюз можем да възпрем всеки потенциален агресор. "Пожелавам Ви все така да продължавате да работите за по-високия престиж на Българската армия и за достоен национален принос в Алианса“, завърши той.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също приветства наградените председатели на съюзите, и подчерта, че имат общи цели: да се развиват способностите на Българската армия и да са готови да защитят Отечеството в случай на необходимост. "Стремим се да бъдем достоен съюзник в НАТО и това е една дългосрочна задача“, каза още той.

От името на организациите, удостоени с наградата "20 години България в НАТО“ о.з. генерал Златан Стойков, председател на СОСЗР, посочи, че ги приемат като знак на уважение от ръководството на Министерството на отбраната към всички генерали, адмирали, офицери, сержанти и войници, участвали в мисиите в Ирак, Косово, Босна и Херцеговина и Афганистан. Той благодари за този знак на признателност към съюзите

Още по темата: общо новини по темата: 1541
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/257 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: