Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съпругата и майка на убитите в Пловдив баща и син през сълзи разказа за тях
Автор: Цвети Тончева 15:02 / 17.06.2021Коментари (0)595
©
Васил Ботев
Продължава делото срещу обвинения в двойно убийство 46-годишен Йордан Таков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двойното убийство стана на 26 ноември 2019 година, когато  Таков застреля с пистолет “Макаров“ съдружника си Христо Ботев /32/ и баща му Васил Ботев /51/. След извършването на убийството Таков направи самопризнания, като е казал, че е действал при самоотбрана, тъй като имало риск за живота му.

Съдът днес даде ход на съдебното следствие. Преди това прокурорът поиска от съда да бъде назначена физико-химическа експертиза на дрехите на убитите Христо и Васил Ботеви, извършена от вещо лице, която да отговори на въпроса налични ли са вторични следи върху тях и въз основа на това да бъде установена дистанцията , от която са били простреляни. Съдът прие това.

Започна разпит на свидетели, като първа пред скамейката застана съпругата на Васил. През сълзи тя разказа за добрите взаимоотношения, които са имали със съпруга си и колко много й липсва сега. Омъжили са се още твърде малки, когато тя е била на 16 години. Жената разказа, че никога не са се карали с него, имало е само "любов, разбирателство и доброта“.

От разпита на съпругата на Васил стана ясно още, че той е бивш полицай от отряда за масови безредици към МВР, където е работил 12 години, но го е напуснал по собствено желание през 2000 година. Васил е бил осъждан два пъти - за притежание на боеприпаси през 2003 година и за наркотици, които били открити в колата му, "докато е правил услуга на негов приятел“ през 2011 година", според разказа на съпругата.

За сина си Христо, майката разказа, че е страдал от тежка депресия, след като са се разделили със съпругата му. "През 2018 година Ралица си тръгна за Стара Загора и Христо изпадна в депресия“, каза майката. Причината за депресията е била разочарованието. Не искал да живее. Много обичал дъщеричката си, която в момента е на 6 години и трудно понасял раздялата. За депресията си Христо е бил лекуван от психиатър, като е приемал и лекарства. Последните дни преди убийството е бил намалил приеманата доза антидепресанти.

Йордан и Христо са съдружници от 5 години, като са се занимавали с рециклиране на вендинг машини. Освен бизнес партньори, те са и роднини – братовчеди.

Израснали заедно от деца и тренирали борба. Бащата на Христо – Васил Ботев е световен шампион по борба за младежи в Канада.  

Пред съдебния състав обвиненият в двойното убийство Йордан Таков каза, че не се признава за виновен и пожела да даде повече обяснения на края.

Заседанието на съда продължава. Очаква се днес да бъде разпитан и първият свидетел на драмата в склада.

Още по темата: общо новини по темата: 5
25.02.2022 »
26.01.2022 »
19.11.2021 »
08.09.2021 »
02.04.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: