Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Йордан, убил баща и син в Пловдив, бил предизвикан, че ще изнасилят дъщеря му
Автор: Цвети Тончева 14:40 / 08.09.2021Коментари (3)344
©
Йордан Таков, обвинен в двойно убийство в Пловдив, бил предизвикан със заплаха, че ще изнасилят дъщеря му. Това стана ясно по време на днешното заседание в Окръжен съд, на който бяха разпитани полицаите, отишли първо на местопроизшествието на ул. "Борба“19, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това е написал в показанията си полицаят от Криминална полиция Стоян Благоев, който е провел беседата с подсъдимия в първите часове след убийството. Думите са на Таков, който е оказал пълно съдействие на разследващите. Освен това сам е повикал полиция на тел. 112. От своя страна полицаите от 3 РУ са повикали и линейка. До последно Йордан се е надявал двамата - Васил и Христо Ботеви, които са негови роднини, да са живи. Затова е настоявал екипът от линейката по-бързо да дойде, за да ги види.

Таков е обяснил в полицията, че е отишъл да вземе вендинг машина от склада и там намерил Ботеви. Синът – Васил подвикнал нещо подигравателно с груб тон, а Таков му отговорил. След това се скарали, а Васил отправил заплахата. В последствие си разменили няколко юмрука, а бащата Христо взел страната на сина си, вместо да ги укроти.

Последвала гонитба и по коридорите на склада и препречване изхода, за да не може да излезе Йордан. Във всичките си показания обвиненият в убийство Йордан Таков твърди, че Васил е извадил пръв нож и заплашил да го убие. След това той извадил пистолета, който бил на кръста му в кобур. Оръжието е законно притежавано и било у подсъдимия, по неговите твърдения, защото имал намерение след работа да отиде на стрелбището, за да стреля.

Така се стигнало до стрелбата. След като имало опасност за живота му, Йордан извадил пистолета и започнал да стреля, като отбелязва в разпитите, че не го е направил с намерение да улучи някого, а само да се защити. Йордан твърди още, че до последно не е знаел, че ги е уцелил и че е мислел, че са само ранени. Затова е настоявал екипът от линейката да окаже помощ. След като излязъл от склада се ослушал и като не чул никакъв шум се притеснил, че може и да е станало най-страшното.

Макар и много разстроен, той е изчакал полицаите на местопроизшествието и не е избягал, а след това е предал и оръжието си. Ножът, за който твърди обаче, че е носел Васил, така и не е открит от нито един от разследващите. Бащата Христо Ботев, също е имал в ръцете си ламарина от машина, с която се е опитвал да нарани Йордан. Тя е открита върху трупа му от разследващите.  

Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза е, че смъртта на Христо е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата. Йордан Таков е казвал пред разследващите още, че в пистолета му е имало 6-7 куршума и че той ги е изстрелял безразборно, за да се защити, като е останал само един патрон в пистолета. Заключението на експертите, изготвили балистичната експертиза е, че не се касае за безразборна стрелба, както Таков е заявил. С 5 куршума той е убил двамата Ботеви.

Днес бяха разпитани и полицаите от 3 РУ от патрулката, която първа е пристигнала на местопроизшествието.

В залата съдията по делото призова защитниците на двете страни да не си пречат и възразяват на исканията си, а да помогнат да бъде разкрита цялата обективна истина. "Ще съберем толкова доказателства, колкото можем, не бавим процеса, но няма и да бързаме", каза съдията.

На делото днес ще бъдат разпитани и роднините на подсъдимия. Бяха дошли неговата майка, леля, дъщеря му и нейният съпруг. Съпругата му и неговият баща също присъстваха в залата. Таков бе доведен под конвой от затвора. Предвиденото наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Още по темата: общо новини по темата: 5
25.02.2022 »
26.01.2022 »
19.11.2021 »
17.06.2021 »
02.04.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя примат си е жив и може да каже,че са изнасилили него.Да отидеш с ясното съзнание,че трябва да отстраниш ортаците си,до самозащита-това само в детската градина,Данчо!!!
+1
 
 
Другарят Таков да го таковат в затвора отзадека опитва да отърве кожата.Били го заплашили с нож и той ги застрелял като кучета.Да ама нож нямо.Остава безумния разстрел на един ненормалник.
+2
 
 
Български бизнес отношения. Ако имахме нормално правосъдие много от тези бизнес отношения биха завършили по друг начин.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: