Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стоян Мирчев: Алтернативите на БСП са искрени и можем да ги приложим и на практика
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:24 / 02.05.2021Коментари (0)666
©
“България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да отидем отново на избори. Нямаше желание в този парламент за промяна." Това заяви по БНР народният представител от БСП Стоян Мирчев.

Той подчерта, че единственото, което е интересувало новите партии в парламента е Изборният кодекс.

“Всички тези заявки - за търсене на отговорност за тези 10 години за управлението на Борисов, за състоянието, в което е държавата ни, икономическите проблеми, социалните проблеми, пред които сме изправени - за тези партии нищо от това не е от значение. Поради този факт трябва да отидем на избори и да потърсим отново доверието на българските граждани.", подчерта Мирчев.

Социалистът припомни, че заявките на тези партии са били огромни, но реалността се е оказала друга. Той разкри, че няма и никакъв опит за диалог, като дори и новите партии в парламента не си говорят помежду си:

“Тези партии имат вътре в себе си неразбирателство и то по ключови законопроекти. Например, за предложението на ДПС за агитация на “майчин език", депутатите от партията на Мая Манолова гласуваха по 2 различни начина. Тоест тази партия първо няма никаква идеология, върху която да седи и второ те вътре не могат да се разберат по ключови проблеми."

Стоян Мирчев припомни, че и при други гласувания в Изборния кодекс са се видели такива противоречия и в “Демократична България" както и в партията на Слави Трифонов. Той изрази съмнение: ако на тези партии се наложи да управляват, как ще налагат своите политики и виждания за държавата при това положение.

“Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щяхме да дадем още седмица на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните десет години.

Надявам се избирателите да си дадат сметка, че част от т.нар. партии на промяната не са партии на промяната, а голяма част от тези лица са част от статуквото. Дано хората си дадат сметка, че това, което правихме 4 години срещу ГЕРБ, че всичките алтернативи, които предлагахме, са искрени послания към хората и наистина можем да ги приложим на практика", категоричен бе Мирчев.

Той изтъкна, че България в момента е в много специфична ситуация, като в страната има здравна и икономическата криза, и сме на прага да влезем в тежка политическа криза, в която постоянно да се въртят избори след избори.

“Не можем да си го позволим, защото България е на последно място във всички класации. Трябва много  бързо да се вземат решения. Призовавам всички оттук нататък да действаме по-мъдро.", заяви Стоян Мирчев.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: