Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социолог: БСП може да се разцепи заради Жан Виденов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:35 / 11.05.2021Коментари (0)572
© БГНЕС
На предстоящите избори през лятото можем да очакваме много сериозни размествания на пластовете - това прогнозира в интервю за БНР социологът доц. Алексей Пампоров. Според него подкрепата за БСП и ГЕРБ на предстоящия вот през лятото ще падне и не е изключено БСП този път да се разцепи сериозно."БСП не беше опозиция на ГЕРБ и не им пречеше в последния мандат, каквото и да се опитаха в предизборната кампания да убедят хората. Неслучайно БСП загуби повече, отколкото загуби ГЕРБ“, посочи Пампоров в предаването "Преди всички“.

Можем да очакваме много сериозни размествания на пластовете, смята Алексей Пампоров, който направи аналогия с разчупването на двуполюсния модел в Германия по сходен начин.

Няма да се изненадам, ако този път БСП се разцепи много, каза в анализа си той. По думите му, покрай Татяна Дончева, Мая Манолова и Георги Първанов е имало отцепвания, които в годините са отнели на партията 5-6%, но сега след Българска прогресивната линия и завръщането на Жан Виденов може да доведе до по-сериозно разцепление.

Хората бяха много наплашени и много отчаяни през последните години, каза Алексей Пампоров. 

"Непрекъснато се повтаряха думите на Марк Твен – ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят. Изборите сега промениха много. Донесоха на много хора надежда, на други донесоха свобода“, подчерта социологът.

"Аз в никакъв случай не мисля, че освобождаването на хора, че връщането на надеждата е загуба. Играта тепърва ще бъде интересна с нареждане на карти. Виждаме вляво интересно съживяване и събуждане на Жан Виденов, което беше сензацията на вчерашния ден. Виждаме в крайнодясно консервативно-патриотично прегрупиране. Със сигурност следващият парламент няма да е като този.“

В обзора си за свършеното от настоящото Народно събрание доц. Пампоров изтъкна: 

"Свърши се бързата работа по приемане на Изборния кодекс, за да се разшири достъпът на повече хора до гласуване и с това се изчерпа едната част от съществената работа на парламента. Другата част също беше изпълнена – повечето партии заявиха, че ще започне ревизия на ГЕРБ и ще се промени това, което се случва с ГЕРБ и видяхте какво се случва с комисията (за проверка на досегашното управление – бел. ред.) Оказва се, че от 10 години един бизнесмен се опитва да води дела за рекет и за изнудвания и делата потъват и се прехвърлят в различни инстанции. Нещата са били потулени – типичен пример за политически чадър.“

"Преди се говореше за тези неща – говореше се за целуването на ръце в мафиотски стил, докато сега започнаха хората да излизат с имената си“, допълни Пампоров.

"Хората гласуват, за да има власт, но се видя, че власт не може да има. Едно от много знаковите гласувания, свързано със субсидиите, показа как всяко едно правителство може във всеки един момент да падне. Едно правителство на малцинството може с вот на недоверие да бъде свалено за няколко дни“, коментира Алексей Пампоров. По думите му, ако е бил съставен кабинет в рамките на сегашния парламент, сме рискували да влезем в "още по-тежко задкулисие и непрекъснати договорки“.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: