Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социален антрополог: Петков и Василев са подходящи за терапия, Борисов е като гадно прекарано междучасие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:14 / 29.11.2021Коментари (0)411
©
"Има дух на коалиционност и той не се определя само от резултатите от последните избори - това бяха резултатите и от трите парламентарни избора. Мнозинството за промяната се е запазило като брой гласове, само че вътре са се преразпределили водещите актьори на промяната.“ Този прочит на ситуацията направи пред БНР социалният антрополог и политолог проф. Васил Гарнизов.

Според Гарнизов в момента Кирил Петков и Асен Василев са "наградени с повече доверие“ от останалите и са "личностно по-подходящи за такава обществена терапия“.

За една седмица имаме пълна смяна на доминиращото политическо говорене, смята Гарнизов.

"Тук имаме опит за пълна публичност и пълно разголване – всички партии пред телевизора на живо си разказват програмите. Предаването на живо трябва да бъде прекратено още от днес. През седмицата изобилстваха твърде много предложения за разходи и много малко предложения за приходи“, посочи още Васил Гарнизов, който определи преговорите на живо като "нова кръгла маса“.

По думите му сега тази кръгла маса трябва да се затвори и в края на всеки ден да ни брифират по кое са постигнали съгласие и по кое не. Особено имената не бива да се коментират публично, категоричен е проф. Гарнизов.

"Направят ли грешката да тръгнат да коментират имената публично, вие ще видите какви лимонки ще гърмят, какви мини ще гърмят, какви истерии ще се развихрят. Каквото беше предавано на живо, беше. Тази седмица има нужда от друга технология.“

Проф. Васил Гарнизов уточни, че ПП все още не е партия и очерта рисковете пред разпад на парламентарната група на формацията.

"Там имаме 67 депутати. Ние не знаем зад кой от депутатите какъв интерес стои. Не искам да казвам, че зад някой от тях стои някой олигарх. Ние просто не ги познаваме. Тепърва ние ще видим как Кирил и Асен ще работят със своята партия. Ще бъде изключително важно да удържат парламентарната си група да не се разпадне. Не искам да правя лоши внушения. Просто твърдя, че ние не знаем какво стои зад Кирил Петков и Асен Василев.“

"След това ИТН – също не е партия, също се опитва да стане партия. Предстои да видим кои хора и с какви интереси зад тях ще участват във формирането на правителство“, допълни политологът.

Според Васил Гарнизов Борисов трябва да бъде максимално избутан от българската история.

"Той трябва да остане като един лош спомен, като едно гадно прекарано междучасие, като една пауза в развитието ни, където сме пребивавали в аварийната лента на магистралата. Само това може да гарантира правенето на правителство. Забравят ли Бойко Борисов, ще забравим и за правителство.“

Гарнизов изрази мнение, че ако лидерите на партиите от коалицията не влязат в правителството, ще имаме продължение на духа на ерата "Борисов“ или на "Тройната коалиция“, където всичко важно се решаваше зад кулисите“.

"Правителството и президентът трябва да си разменят заложници. Защото това правителство не можеше да стане без президента Румен Радев. За да не се случи разривът, който се получи между Филип Димитров и д-р Желев, трябва да си разменят заложници, ако искате дипломати – хора, които държат отворени канали и брифират непрекъснато едната и другата институция.“


Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: